BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47

En pahalı yiyecekler

En pahalı yiyecekler

En pahalı yiyecekler lezzetli yemek yemek için bazen servet ödemeniz gerekebilir. günlük hayatta çok ucuza ve kolayca ulaşabileceğiniz yemeklerin fiyatının en fazla ne kadar pahalı olabilileceğini düşünüyorsunuz? işte cevabı.... 1)safran, dünyanın her yerinde yetişen ‘saffron crocus’ bitkisinden...

En pahalı yiyecekler

En pahalı yiyecekler Lezzetli yemek yemek için bazen servet ödemeniz gerekebilir. Günlük hayatta çok ucuza ve kolayca ulaşabileceğiniz yemeklerin fiyatının en fazla ne kadar pahalı olabilileceğini düşünüyorsunuz?

İşte cevabı....

1)Safran, dünyanın her yerinde yetişen ‘Saffron Crocus’ bitkisinden gelen bir baharattır. Oldukça fazla kaynak ve işçilik gerektirdiği için bu baharatın fiyatı 500 dolar ile 5 bin dolar arasında değişmektedir.

En pahalı yiyecekler

2) ‘Macadamia’
Dünyanın en pahalı fındığı ‘Macadamia’ fındığıdır. Oldukça sert kabuğunun altında yüzde 80 yağ ile yüzde 4 şeker oranıyla kaymak tadında bir özü bulunuyor. Bu fındığın kilosu 30 doları aşıyor.

En pahalı yiyecekler

3)Elmas havyarı:
Kara havyar dünyanın en pahalı havyarı olarak bilinir. Aslında en pahalı havyar Altın havyardır. ’Almas’ kelimesi Farsça’da elmas anlamına elir. Beluga havyarı ise 100 yılı aşkın bir süredir var olan ve 120 yıldır hemen hemen hiç değişime uğramamış bir balıktan elde edilmektedir. ABD’de bu havyarın kilosu 5 bin dolar civarındadır.

En pahalı yiyecekler

4) Beyaz trüf mantarı
Beyaz trüf mantarı dünyadaki en pahalı mantar olarak bilinir. Kilosu 2 bin euro ile 4 bin euro gibi inanılmaz fiyatlar arasında değişmektedir.