BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

En iyi 30 diyet önerisi

En iyi 30 diyet önerisi

En son yapılan araştırmaların sonuçlarına göre derlediğimiz önerilerle diyet yaparken başarı şansınızı artırabilirsiniz

En iyi 30 diyet önerisi

1.FINDIK CEVİZ BADEM YİYİN
Ara öğünlerinizde badem, fındık ve ceviz gibi sert kabuklu yemişler tüketin. Fındıkta bulunan iyi yağlar, yağ yakan sistemleri harekete geçirerek kilo vermenizi destekler. Ayrıca bu besinler yemeğin glisemik indeksini azaltarak, kilo almaya sebep olan kan şekeri dalgalanmalarını engeller.

En iyi 30 diyet önerisi

2.YAĞ İLE KARBONHİDRATI KARIŞTIRMAYIN
Uzmanlar yemeklerinizde, yağ ve karbonhidratları ayrıştırmanızı öneriyor. Vücudun kendine enerji temin etmesini sağlayan en kolay gıda karbonhidrattır. Vücudunuz karbonhidratlı gıda yediğinizi algıladığında, bu karbonhidratı anında enerji olarak kullanır, beraberinde yediğiniz yağları da, daha sonra kullanmak üzere stoklar.

En iyi 30 diyet önerisi

3.EGZERSİZ SAATİNİ İYİ AYARLAYIN
Yoğun bir günün sonunda hissettiğiniz sıkıntı, kan şekeri seviyesini etkileyen, stres hormonu olan kortizol salgısını artırır. Bunun sonucunda tatlı bir şeyler yemek isteyebilirsiniz. İşten çıkar çıkmaz hemen spor salonuna gitmek, kortizol seviyesinin daha da yükselmesine neden olabilir. Bunu engellemek için egzersiz rutininize yoga gibi daha yumuşak hareketlerle başlayabilirsiniz.

En iyi 30 diyet önerisi

4.FORMDA KİŞİLERLE ARKADAŞ OLUN
Eğer zayıflamak istiyorsanız, zayıf kişilerle birlikte olmanız gerekiyor. Geçen yıl yapılan bir araştırma, obezitenin "sosyal olarak bulaşıcı" olduğunu gösteriyor. Yani arkadaşlarınız, aileniz kilo alıyorsa, siz de alıyorsunuz. Uzmanlar bu durumu, insanların birbirlerine bakarak neyin kabul edilebilir olduğuna karar vermeleriyle açıklıyor. Kilo vermek amacıyla zayıf bir arkadaşınızla takım olmayı deneyebilirsiniz.