BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.418,11

En iyi 10 biyografik film

En iyi 10 biyografik film

10-yenmek (vincere) (2009) italyan faşist lider musolini’nin metresi ıda dalser’in hikayesi. yani politik liderin hayat hikayesinin belli bir kısmına bakış atarak etkileyici olmayı beceren bir eser. hafif operamsı, hafif hikaye anlatma sineması ustalığı taşıyan bir seyirlik. marco bellochio, 40...

En iyi 10 biyografik film

10-Yenmek (Vincere) (2009) İtalyan faşist lider Musolini’nin metresi Ida Dalser’in hikayesi. Yani politik liderin hayat hikayesinin belli bir kısmına bakış atarak etkileyici olmayı beceren bir eser. Hafif operamsı, hafif hikaye anlatma sineması ustalığı taşıyan bir seyirlik. Marco Bellochio, 40 senedir hiç bu kadar formunda, Giovanna Mezzogiorno da 15 senedir hiç bu kadar seksi olmamıştı!

En iyi 10 biyografik film

9-Çılgın (C.R.A.Z.Y) (2005) Dönem filmi ya da biyografi kıvamında bir işlevsiz aile filmi. Kanadalı bir ailenin yıllar boyu yaşayışına ve karakterlerine odaklanan özel ve derinlikli bir eser. Jean-Marc Vallée’nin ABD’ye geçmesini sağlayan özel bir yapıt.

En iyi 10 biyografik film

8-Karşınızda Peter Sellers (The Life and Death of Peter Sellers) (2003) Hayatı palavra olan bir adamın biyografisi. Elbette karşımıza çıkanların da gerçekliğinden ve her birinin onun oyunu olup olmadığından şüpheleniyoruz bu eserin tamamında. Filmin de esaslı amacı bu duyguyu yaratmak zaten. Stephen Hopkins imzalı eser sözünü ettiğimiz duruma ‘mizahi’ bir ton katarken Blake Edwards-Peter Sellers çekişmesi ile oyuncunun aşklarını önplana çıkarıyor.

En iyi 10 biyografik film

7-Akıl Oyunları (A Beautiful Mind) (2002) Şizofren hastalığına yakalanmış bir adamın biyografisi nasıl anlatılır? Elbette Ron Howard’ın bu Oscar’lı eserinde olduğu gibi. Üniversite döneminde ve keşif çağında ‘yaratılmış arkadaşlar’ üreten bu zihinsel evren, elbette her türe açılan bir doku sunuyor. Jennifer Connelly, Russell Crowe, Ed Harris ve Paul Bettany’nin oyunculuklarından da güç alıyor.