BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

En gereksiz 10 otomobil teknojisi

En gereksiz 10 otomobil teknojisi

Üreticiler tarafından ilk duyurulduğunda büyük beğeni alsa da bazı otomobil teknolojileri artık ilgi uyandırmıyor. bu teknolojilerin bazıları kullanıcılar tarafından sinir bozucu olarak veya gereksiz olarak değerlendiriliyor.

En gereksiz 10 otomobil teknojisi

Üreticiler tarafından ilk duyurulduğunda büyük beğeni alsa da bazı otomobil teknolojileri artık ilgi uyandırmıyor. Bu teknolojilerin bazıları kullanıcılar tarafından sinir bozucu olarak veya gereksiz olarak değerlendiriliyor.

En gereksiz 10 otomobil teknojisi

Özellikle orta sınıf üstü model otomobillerde bulunan yağmura duyarlı otomatik sileceklerden harita lambasına, elektrikli emniyet kemerinden elektronik el frenine kadar birçok teknoloji artık ilgi çekmiyor.

Popular Mechanics'te yer alan habere göre, işte eskisi gibi rağbet görmeyen otomobil teknolojileri:

En gereksiz 10 otomobil teknojisi

Direksiyondan kumandalı vites: Teoride manuel olarak vites değiştirme yeteneği daha cazipken, direksiyondan vites değiştirmek ise biraz daha basite kaçıyor. Günümüzde yoğun trafikte manuel olarak vites değiştirmeyi zahmetli bir iş olarak görüyor. Bazı lüks ve üst düzey otomobillerde bu sistem oldukça iyi sonuçlar verirken bazı modellerde vites küçültme veya büyültmelerde sıkıntı yaşanabiliyor. Özellikle virajlı yollarda veya sıkışık trafikte bu sistemin oldukça kullanışsız olduğu hissedilebiliyor.

En gereksiz 10 otomobil teknojisi

Yağmura duyarlı otomatik silecekler: Otomatik çalışma sistemi devredeyken gereksiz zamanlarda sileceklerinizin çalıştığını, ihtiyaç duyduğunuz zamanda ise sistemin geç devreye girmesinden şikayet edebiliyorsunuz. Özellikle bazı marka araçlarda bu sistemi devreden çıkarmak için manuel cam sileceği sistemini açarken harcadığınız zamandan fazlasını harcıyorsunuz. Otomobil kullananlar bu sileceklerin tasarımının kötü olmasından ve sileceklerin kötü yerleştirilmesinden şikayet ediyorlar.