BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73

En bomba FETÖ gözaltıları hakim, savcı ve öğretmen...

En bomba FETÖ gözaltıları hakim, savcı ve öğretmen...

ANKARA , Muğlu, Adana ve yurttan fetö operasyonu haberleri geliyor. Bugünün en flaş gözaltıları sayıştaydaki FETÖ yapılanmasına yönelik hakim ve savcıları kapsıyor.

En bomba FETÖ gözaltıları hakim, savcı ve öğretmen...

Günün bomba gözaltı haberleri Ankara savcılığından geldi. FETÖ'nün sayıştaydaki yapılanmasına yönelik gözaltı kararı çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sayıştaydaki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, aralarında daha önce kurumdaki görevinden uzaklaştırılanların da bulunduğu 41 kişi hakkında soruşturma başlattı. Savcı Serkan Ucuzcu'nun talimatıyla harekete gecen polis, şüphelilerin yakalanması için sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonun sürdüğü, zanlılardan gözaltına alınanların ifade işlemleri için emniyete götürüldüğü öğrenildi. Operasyon 7 ili kapsıyor.

En bomba FETÖ gözaltıları hakim, savcı ve öğretmen...

SAMSUN : RÜTBELİ ASKERLER GÖZALTINDA Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY üyesi oldukları ve örgütün kriptolu haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları tespit edilen teğmen, astsubay ve uzman çavuş rütbelerinde 13 eski asker hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Samsun merkezli olmak üzere Giresun, Malatya, Ankara, Kahramanmaraş, İstanbul, Trabzon ve Kastamonu'da 15 adreste eş zamanlı yürüttüğü operasyonda meslekten ihraç edilen Astsubay Kıdemli Çavuş E.Y, Astubay Kıdemli Üstçavuş F.K, Uzman Çavuş R.D. ve Uzman Çavuş O.Y. Samsun'da gözaltına alındı. Diğer illerde yakalanan 9 şüphelinin de Samsun'a getirileceği öğrenildi.

En bomba FETÖ gözaltıları hakim, savcı ve öğretmen...

ADANA : 14 KİŞİ GÖZALTINDA Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin eğitim yapılanmasına ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları iddia edilen kişilere yönelik Adana, Kahramanmaraş, Mersin, Şanlıurfa, Gaziantep, İzmir, Kilis, Osmaniye'de operasyon düzenlendi. Kent merkezinde polis ekiplerince belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, 14 şüpheli gözaltına alındı. Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

En bomba FETÖ gözaltıları hakim, savcı ve öğretmen...

ANKARA : ÖĞRETMENLER GÖZALTINDA Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt ile bağlantılı özel bir okulun çalışanlarına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 41 şüpheliden çoğunluğu öğretmen 19'u gözaltına alındı. Söz konusu eğitim kurumunun kurulduğu tarihten itibaren 3 kere isim değiştirdiği ve bir dönem de "ATA" ismini kullanarak faaliyetini sürdürdüğü belirtilirken, eski sahipleri ile bazı okul görevlilerinin örgütün haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları tespit edildi. Şüpheliler Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilirken, operasyonun devam ettiği, diğer şüphelilerin yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.