BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
POLİTİKA

Ekrem İmamoğlu sonuçlar farklı diyor! Son dakika açıklaması bomba

CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğu yaptığı açıklamada, "Oyum yüzde 53.2" diye konuştu.

CHP'nin İstanbul seçim koordinasyon merkezinde heyecanlı bekleyiş sürüyor. Ekrem İmamoğlu sonuçlar açıklanmaya başlandıktan sonra ilk kez kameralar karşısına geçti.

İmamoğlu “Ne yazık ki daha önceki seçimlerde yaşadığımız gibi tek kaynaklı giriş nedeniyle seçim yasakları başlamadan önce enteresan girişler yayınlandı. Bu bizi çok üzdü. 1.5 saat sonra da YSK’dan uyarı yapılması şaşırtıcı. Uyarılar karşılık görmedi. Biz İstanbul’la ilgili saat 22.00’ye kadar kesine yakın sonuçları oluşturabileceğimizi tahmin etmiştik. Süreci dikkatle takip ediyoruz. Kendi sistemizdeki sayı yükseliyor. Saat 20:30 itibariyle, kendi sistemizdeki verilere göre sandıkların 27,6’sı açıldı. Şu anda oyum yüzde 53,2. Rakibiminki de 44,1. YSK’yı, Anadolu Ajansı’nı şeffaf ve hassas olmaya davet ediyorum. Verilerini kontrol etmelerine, toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Bu konuşmadan sonra saat 21:00'da yeniden kameralar karşısına geçen İmamoğlu  "Hak yemem hakkımı da yedirtmem" dedi ve oy oranının aslında 52,42 olduğunu söyledi. İmamoğlu saatler 22:00'ı gösterdiğinde yeniden kameralar karşısına geçti. İkinci açıklamasını yaptığı 21:00'dan beri bir saattir YSK ve AA'nın veri paylaşımı yapmadığını hatırlatan İmamoglu Şuan da sandıkların yüzde 60'ı açıldı. Binali Yıldırım'la aramızdaki fark yüzde 5,25'dir" dedi.

Sitene Ekle