BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.433,25

Dünyanın sonu böyle gelecekmiş! En korkunç kehanet o

Dünyanın sonu böyle gelecekmiş! En korkunç kehanet o

İnsanoğlunun en çok meral ettiği şeylerden biri tabi ki dünyanın sonunun nasıl geleceği. Bu konu hakkında birçok teori üretiliyor. Fakat bu teorilerin daha doğrusu kehanetlerin doğruluğu tartışılır. İşte dünyanın sonuna dair korkunç kehanetler.

Dünyanın sonu böyle gelecekmiş! En korkunç kehanet o

İnsanoğlunun en çok meral ettiği şeylerden biri tabi ki dünyanın sonunun nasıl geleceği. Bu konu hakkında birçok teori üretiliyor. Fakat bu teorilerin daha doğrusu kehanetlerin doğruluğu tartışılır. İşte dünyanın sonuna dair korkunç kehanetler... ARMAGEDDON SAVAŞI (2018) / Kitabı Mukaddes’te ayrıntılı olarak resmedilen Armageddon Savaşı Hıristiyanlar ve Yahudiler için en büyük Kıyamet alâmetlerinden biri. Özetleyecek olursak: Kıyamet gününün gelmesi için Katoliklerin ve Yahudilerin; Müslüman ve Hıristiyanlarla yaşayacağı büyük savaşın ardından Hz. İsa Mesih’in dünyaya yeniden geleceğine inanılmaktadır. Bu nedenle Amerika’da yaşayan yaklaşık 40 milyon Evanjelist, Yahudilerin va’dedilen topraklara geri dönüşünü yani İsrail’in kurularak güçlenmesini böylece Armageddon savaşının önünün açılacağına inanarak desteklemektedir. ADB’de Scientology gibi din ve tarikatların gücü, bu kehanetin önümüzdeki yıllarda daha sık duyulacağını söylemek zor değil. Çünkü World Bible Society Başkanı F. Kenton Beshore göre Kıyamet’e gidecek olan süreç 2018’de Orta Doğu yaşanacak olan büyük savaşla başlayacakmış.

Dünyanın sonu böyle gelecekmiş! En korkunç kehanet o

ARMAGEDDON SAVAŞI – II (2018) Armageddon konusu Amerika’da o popüler bir mevzu olmuş ki üzerine tahmin yürütmeyen kalmamış gibi. Bu seferki öngörü ise yabana atılmayacak bir isimden. 1997’de ölen Amerikalı ünlü astrolog Jeane Dixon tutan ve tutmayan tahminleriyle bir dönemin en çok konuşulan isim olmuş. Martin Luther’in öldürülmesinde John F. Kennedy suikastine Sputnik 1’in fırlatılışına kadar pek çok önemli olayı önceden görebildiği için tahminleri ciddiye alınan Jeane Dixon, Ronald Reagan ve Richard Dixon gibi ADB başkanlarına danışmanlık bile yapmış. Tabii tutmayan bir sürü tahmini de olmuş bu medyumun hatta bu nedenle adı verilen “The Jeane Dixon Effect” bir teori bile var. Bu tanıtımın ardından konumuza dönecek olursak Jeane Dixon 1973’te yazdığı bir kitapta Armageddon sürecinin 2020’de başlayacağını sahte Mesih, Deccal ve Şeytan’ın dünyayı terörize etmesinin ardından İsa Mesih’in yeryüzüne ineceğini öngörmüştür.

Dünyanın sonu böyle gelecekmiş! En korkunç kehanet o

2 RAKAMININ SIRRI (2029) Dönem dönem böyle numerolojiyle kafayı bozmuş insanlar çıkar medyada. Jim Carrey’nin ünlü filmi The Number 23’ü izledikten sonra biraz merak edip araştırmıştım. Ciddi anlamdan bu işle kafayı bozmuş insan çokmuş dünyada. Mike Flipp de bu numerolojiyle kafayı bozanlardan biri ancak onu diğerlerinden ayıran özelliği bu numeroloji olayını İncil ile desteklemesi. İncil’den yola çıkarak 2 rakamında tarih boyunca devam eden bir gizem olduğunu iddia ediyor kendisini. Hatta yaptığı hesaplamalara göre Kıyamet 2029’da kopacakmış. Bu konuda iddialı bir de kitabı var.

Dünyanın sonu böyle gelecekmiş! En korkunç kehanet o

ROBO-KIYAMET (2030) Terminatör filmini bilmeyenimiz yoktur. Filmdeki senaryoya göre Skynet adlı program öğrenmeyi öğrenerek tüm robotları yönetmeye başlaryıp insanlığın sonunu getirmeye çalışıyordu. Bazı insanlara göre bu senaryonun gerçekleşme olasılığı belki yarın belki yarından da yakın. Sun Microsystems’in kurucularından Bill Joy gelişen robot teknolojisi üzerine 2000 yılında Wired dergisine yazdığı bir yazıda teknolojinin sonumuz olabileceğine dair ürkütücü tahminlerde bulunmuş.