BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Dünyanın en şişman ülkeleri!

Dünyanın en şişman ülkeleri!

Ekonomik işbirliği ve kalkınma kurumu (oecd) tarafından sunulan raporda dünyanın en şişman ülkeleri belirlendi. rapor, abd halkının yetişkin nüfusunun üçte ikisinin aşırı kilolu olduğunu ortaya çıkardı.daha da tehlikelisi, abd'deki obezliğin yetişkinlerle sınırlı olmaması. abd aynı zamanda çocuk...

Dünyanın en şişman ülkeleri!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Kurumu (OECD) tarafından sunulan raporda dünyanın en şişman ülkeleri belirlendi. Rapor, ABD halkının yetişkin nüfusunun üçte ikisinin aşırı kilolu olduğunu ortaya çıkardı.
Daha da tehlikelisi, ABD'deki obezliğin yetişkinlerle sınırlı olmaması. ABD aynı zamanda çocuk obezitesi oranlarında gelişmiş ülkeler arasında en yüksek değere sahip.
ABD % 68 ile dünyanın en obez ülkesi.

Dünyanın en şişman ülkeleri!

ABD, şüphesiz kilo problemleriyle uğraşan ülkeler arasında tek başına değil. En şişman ülkeler sırasında Meksika ikinci sırada yer aldı.
OECD ülkelerinin neredeyse yarısında, nüfusun yüzde elli ya da daha fazlası artık aşırı kilolu olarak nitelendiriliyor. Bu arada obezite oranları 1980'den bu yana, bu ülkelerde ikiye ve hatta üçe katlandı. Durumun vehametinin boyutları, 1980 öncesinde OECD ülkelerindeki obezitenin yüzde 10 civarında seyretmesinden de belli oluyor.

Dünyanın en şişman ülkeleri!

Yeni Zelanda - % 62.6

Dünyanın en şişman ülkeleri!

Avustralya - % 61.4