BIST 10.324
DOLAR 32,21
EURO 34,73
ALTIN 2.450,80

Dünyanın en pahalı koleksiyonu çalındı!

Dünyanın en pahalı koleksiyonu çalındı!

İTALYA'nın Dükler Sarayı'ndaki "Babürlülerin ve Mihracelerin Hazinesi" sergisinde yer alan El Tani koleksiyonuna ait bazı parçalar, yüksek güvenlik önlemlerine rağmen çalındı.

Dünyanın en pahalı koleksiyonu çalındı!

İTALYA'nın Dükler Sarayı'ndaki "Babürlülerin ve Mihracelerin Hazinesi" sergisinde yer alan El Tani koleksiyonuna ait bazı parçalar, yüksek güvenlik önlemlerine rağmen çalındı. İtalya'da Venedik Emniyet Müdürü Vito Gagliardi, ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada, Dükler Sarayı'ndaki "Babürlülerin ve Mihracelerin Hazinesi" sergisinde yer alan El Tani koleksiyonuna ait bir broş ile bir çift küpenin, serginin son günündeki kalabalığı fırsat bilen hırsızlarca çalındığını belirtti.

Dünyanın en pahalı koleksiyonu çalındı!

Alarmın devreye girmesiyle polisin derhal müdahale ettiğini ancak hırsızların kaçtığını kaydeden Gagliardi, çalınan mücevherler eşsiz olduğu için satışa sunulmalarının neredeyse imkansız olduğunu ifade etti. Hırsızların çaldığı altın, platin ve elmastan broş ile küpenin değerinin milyonlarca euro olduğu tahmin ediliyor. İtalya'nın Venedik kentindeki sergi, 16-20. yüzyıllardan kalma yüzlerce değerli taş ve mücevheri bir araya getirmişti.

Dünyanın en pahalı koleksiyonu çalındı!

BU MÜCEVHERLERİN HİKAYESİ NE? Şeyh Hamit bin Abdullah El Tani, şanslı doğanlardan. 1825’ten beri Katar’ı yöneten, serveti beş milyar TL’yi geçen El Tani ailesine mensup. Katar’ın neredeyse tüm para akışını kontrol eden QIPCO Holding’in başında. Kıssadan hisse, her istediğini elde edebilecek güçte. Ancak 31 yaşındaki şeyhin kaderi, beş yıl önce gittiği bir müzede değişti.

Dünyanın en pahalı koleksiyonu çalındı!

Londra’nın Victoria & Albert Müzesi’nde yer alan ‘Mihrace’ sergisinde Hint mihracelerine ait ışıltılı mücevherlerini gören Şeyh, o günden itibaren kendisine yeni ve çok pahalı bir hobi edindi. Serginin küratörü Dr. Jaffer Amin’le birlikte mücevher avına çıktı ve Hindistan’ın gelmiş geçmiş en değerli, en paha biçilmez parçalarını kasasına kattı. Böylece Hint mücevher kültürüne dair en ihtişamlı parçaların toplandığı ‘El Tani Koleksiyonu’ ortaya çıktı. Koleksiyondan seçmece 130 parça da bu ay piyasaya sürülen ‘Beyond Extravaganza: A Royal Collection of Gems and Jewels’ adlı kitapta toplandı.