BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86

Dünyanın en ilginç mezarları

 Dünyanın en ilginç mezarları

Mutlu insanlar mezarlığı-cimitrul vesel / sapanta, romanya :sapanta romanya'nın kuzeyinde ukrayna sınırında ve maramures ilçesinin sadece mutlu insanlar mezarlığı ile ünü olup bunun dışında hiçbir özelliği olmayan bir köyüdür.yapılan her haç'ın üzerinde ölen kişinin yaptığı işle ilgili resmi bazen...

 Dünyanın en ilginç mezarları

Mutlu insanlar mezarlığı-Cimitrul Vesel / Sapanta, Romanya :
Sapanta Romanya'nın kuzeyinde Ukrayna sınırında ve Maramures ilçesinin sadece Mutlu insanlar Mezarlığı ile ünü olup bunun dışında hiçbir özelliği olmayan bir köyüdür.
Yapılan her Haç'ın üzerinde ölen kişinin yaptığı işle ilgili resmi bazen de nasıl öldüğü bir sanat şahaserliği niteliğinde oyulup boyanıyor. Ölen kişinin sağlığında nasıl yaşadığı neler yaptığı çalışkanlığı tembelliği çapkınlığı.. vs ile ilgili kasitler resimlerin altına yazılıyor.

 Dünyanın en ilginç mezarları

La Recoleta Mezarlığı / Buenos Aires, arjantin :
La Recoleta Mezarlığı, Arjantin'in Buenos Aires şehrinin Recoleta mahallesinde bulunmaktadır. Mezarlığın düzeni, Fransız mühendis Próspero Catelin tarafından tasarlanmıştır.
1822 yılında kurulmuş labirentimsi bir mezarlık olan Cemeterio de la Recoleta, şehrin en eski mezarlığı. Çoğu tarihi eser kabul edilmiş yüzlerce mozole mevcuttur. Eva Perón ve ailesi, Napoléon Bonaparte'ın torunu ve birçok ünlü Arjantin siyasetçisi burada yatanlar arasında. Sabah 08:00'de açılan mezarlık, saat 17:30'a kadar gezilebiliyor. Her ayın son pazarında ispanyol rehberler eşliğinde gezebileceğiniz turlar da mevcut.

 Dünyanın en ilginç mezarları

Sagada mezarlığı / Sagada, Filipinler :
Manila'nın 275 km kuzeyinde ve Baguio'dan 140 km uzakta olan Sagada, 'asılmış tabut'ları ile ünlü.
Bu geleneksel yöntem artık kullanılmasa da, bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Bu tabutlardan birinde 'olmaya' hak kazanmak için, birçok özelliğe sahip olmanız gerekiyor. Örneğin: evli ve torun sahibi olmalısınız...

 Dünyanın en ilginç mezarları

Valley of the kings / Mısır :
Mısır'da bulunan Krallar Vadisi dünyanın bilinen en eski arkeolojik alanıdır.1922'de keşfedilen buradaki mezarlarda Firavunlar bulunuyordu. Lahitler açıldığında içerisinde zehirli gazlar bulunduğu ortaya çıktı. Bu gazlar lahitleri açanların zehirlenmesine neden oldu.