BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41

Dünyanın en garip düğün adetleri

Dünyanın en garip düğün adetleri

Her şey sakin ve sessizce ilerliyorken evlenmeye karar verirsiniz ve olaylar gelişir. Anneler birden en ilginç fikirlere sahip organizatörlere dönüşür. Babalar elleri ceplerinde en büyük banknotları saçmaya başlar.

Dünyanın en garip düğün adetleri

1- İspanya Akdeniz’in havasından herhalde, İspanya ile yakın bir düğün ritüeline sahibiz. Bizim ‘5’i bir yerde’ oralarda ‘13’ü bir yerde’ olmuş ve ‘arras’ adını almış. Damat arras’ı geline veriyor. Gelinin babası da damada kol saati hediye ediyor. Bu hediyeleşmenin altında uzun ve sağlıklı bir yaşam dilekleri ve her zaman bol kazançlı yaşama temennileri yatıyor.

Dünyanın en garip düğün adetleri

2- İtalya Yine bize yakın bir düğün ritüeli daha. Düğünü pazar gününe denk getirmeye çalışmak. Bizdeki cuma düğünleri gibi kutsal günün şans getireceğine inanmak. Ayrıca düğüne gelen herkesin katıldığı danslar ile evlenenlere bolluk ve mutluluk geleceğine inanılıyor.

Dünyanın en garip düğün adetleri

3- Japonya Geleneklerine çok bağlı bir toplum olan Japonlar özellikle düğün kıyafetleri ile dikkat çekiyor. Düğünde gelinin kimono, damadın da sake ya da kudo giymesi gerekmektedir. Bunun yanında gelecekte refah ve huzur içinde yaşamaları için farklı pirinç kaselerinden yudumlar alırlar.

Dünyanın en garip düğün adetleri

4- Almanya Bereket ve bolluk için gelinin üzerine pirinç serpilir. Eğer gelinin saçında pirinç tanesi kalmışsa çocuk sahibi olmasının yakın olduğuna inanılır. Ayrıca düğünün sonunda çiftler beraber bir kütük parçası keserler. Bu da bütün zorluklara beraber göğüs gerecekleri anlamına gelir.