BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,71
ALTIN 2.410,08
MEDYA

Dünyaca ünlü animasyon filmi beyin mi yıkıyor?

Kung fu Panda eşcinsellerin evlat edinmesi fikrini yayıyor diyen Roma belediye başkanı İtalya'yı karıştırdı.

Roma Belediye Başkanı, 'Kung fu Panda eşcinsellerin evlat edinmesi fikrini yayıyor' dedi, ülkede büyük tatışma yarattı.


Kung fu Panda isimli sinema filminin ana karakteri Po'nun iki babası olmasının eşcinsellerin evlat edinmesi fikrinin yayılmaya çalışıldığını iddia eden Katolik yayın organı La Croce'nin yayın yönetmeni ve Roma belediye başkanı adayı Mario Adinolfi, İtalya'da büyük bir tartışmayı başlattı. Filmin çocukların beynini yıkadığını iddia eden Adinolfi, 'Dünya çapında başarıya ulaşmış bir çizgi film ve hem çocukların hem de yetişkinlerin sempatik bulduğu bir karakter kullanılarak eşcinsellerin evlat edinmesi fikri yayılmaya çalışılıyor.' dedi. Roma Belediye başkanı'nın bu açıklaması üzerine Perugia kentindeki bir anaokulu da, öğrencilerini bu filmi izlemeye götürme planını iptal etti.


Polemiğin büyümesi üzerine Eğitim Bakanı Stefania Giannini de tartışmaya katılarak asıl önemli olanın "fırsat eşitliği ve ayrımcılıkla savaşmak olduğunu ve kendilerinin de bunun için mücadele ettiğini" söyledi.


Sosyal medyada yapılan yorumlarda ise Adinolfi'ye destek verenler kadar karşı çıkanlar da oldu. Kimileri Adinolfi'ye "Pandalar gibi senin de neslin tükeniyor" derken, kimileri de "O zaman 'keçiler beni selamlıyor' diyen Heidi'nin şarkısı da sihirli mantar ve uyuşturucu kullanmaya gizli davet olmuyor mu?" gibi ironik mesajlarla tepki gösterdi.


İşte geleneksel aile yapısını tehdit ettiği iddia edilen filmden bir kaç sahne...

Sitene Ekle
Etiketler