BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Dünya hakkında öyle kehanetleri var ki tüyler ürpertiyor!

Dünya hakkında öyle kehanetleri var ki tüyler ürpertiyor!

Mitar Tarabich Sırbistan’da 1829-1899 yıllarında yaşamış az bilinen bir kahindir.Sırbistan’ın 19.yy’daki politik olayları ve 2.Dünya savaşı öngörüleri doğru çıkmıştır.

Dünya hakkında öyle kehanetleri var ki tüyler ürpertiyor!

1829 yılında, Kremna adında küçük bir sırp köyünde dünyaya gelen Mitar, gelecekle ilgili olaylar görmeye başlar. Rahip Zahari Zaharich(1836-1918), Tarabich'in kehanetlerini, küçük bir bloknota kaydeder. Bulgar ordusunun 1943'te, evini yıkmasıyla yazılar kısmen zarar görür. Şu anda, kehanetleri içeren bu metin, rahip Zaharich'in torunlarından olan Dejena Malenkovicha'nın ailesinde korunuyor. Kehanetlerin büyük bir kısmı, Sırbistan'ın 19.yy'daki politik olayları ile ilgilidir. Ayrıntılara girmeden, kahinin son dönemi kapsayan ''karanlık kehanetler'' olarak adlandırılan öngörüleri ise şunlar:

Dünya hakkında öyle kehanetleri var ki tüyler ürpertiyor!

'...Sınırlarımızda,yeni bir millet ortaya çıkacak.Sel sonrası çıkan otlar gibi hızla büyüyecekler.(Kosova ve Arnavutlar) onlar iyi ve dürüst olacaklar.Birbiri için birer kardeş misali endişe duyacaklar.Ve biz her şeyi bildiğimizi ve bir şeyler yapabileceğimizi sanıp kendimizi aldatacağız;ve yeni bir kaderle onları çevreleyeceğiz.Lakin hepsi boşuna...Çünkü onlar sırf kendilerine güvenirler.Tatsızlıkların kaynağı bu milletin cesaretidir. İkinci Büyük Savaş sonrası,dünya barış ve bolluk içinde yaşamaya başladığı zaman,her şey acınası bir hayal ve kandırmaca olacak.Çünkü çoğunlukla,Tanrı unutalacak ve sadece beyinlerine tapacaklar..Ve siz;peder,insan zekasının Tanrı hikmetine ve bilgisine kıyasla ne denli küçük olduğunu biliyorsunuz.Denizdeki tek damladan bile azdır..

Dünya hakkında öyle kehanetleri var ki tüyler ürpertiyor!

Adamlar,bir kutucuk icad edecekler.İçinde görüntülerle ilgili tertibatlar bulunacak(televizyon).Ama aletler,artık hayatta olmayan benimle irtibata geçemez..Halbuki görüntü cihazları,o hayata saç tellerinin birbirine yakınlığı kadar yakın olacaklar.. İnsan bu görüntü cihazları sayesinde dünyada olan biten her olayı izleyebilecek. İnsanlar,yerin derinliklerinde kuyular açacaklar ve altın elde edecekler.(Petrolün diğer bir adı:siyah altındır).Bu altın,onlara ışık,hız ve enerji sağlayacak ve dünya gözyaşı içinde boğulacak..;çünkü yüzeyde,derinliklerde olduğundan fazla altın bulunacak.Dünya bu açık yaralardan dolayı zarar görecek.İnsanlar tarlada çalışmak yerine,her yeri kazıyacaklar. Doğru ve yanlış yerleri.Fakat bu güç ve enerji,haberleri olmaksızın çevrelerinde duruyor olacak.Çok sonraları,asıl enerjiye ulaşabilecekler ve her yeri kazmanın ne kadar aptalca olduğu anlaşılacak.Bu güç,(yenilenebilir enerji) insanoğlunun içinde de var olacak;fakat keşfedilmesi ve kullanıma geçmesi için uzun zaman geçmesi gerekecek.Böylece insan,kendini bilmeden,tanımadan uzun zaman yaşayacak.

Dünya hakkında öyle kehanetleri var ki tüyler ürpertiyor!

Bilge adamlar,kendi kitaplarına bakarak,her ilimi bildiklerini ve yapabileceklerini sanarak yanılırlar.İnsanın neye sahip olduğunu anlamanın,kendini bilmenin önündeki en büyük engel bu adamlardır.(şüpheci bilim adamları).İnsanlar,bu bilgiye sahip hale geldiklerinde,bilge adamları dinlemenin ne kadar büyük bir yanılgı olduğunu farkedeceklerdir.Bu olay gerçekleştiği zaman,bilginin ve gerçeğin ne kadar basit olduğunu görüp,daha evvel keşfedemedikleri için pişman olacaklardır. İnsanlar,hiçbir şey bilmemelerine rağmen,her şeyi bilip yapabileceklerini zannederler,ve çok aptalca işler yapacaklar.Doğudan,gerçek bilgeliğe sahip olanlar çıkacak ve bilgelikleri denizleri ve sınırları aşacak;fakat insanlar gerçeğe inanmayacaklar ve de uzun zaman süresince bu realiteye yalan diyecekler.Kalpleri şeytana esir olmadığı halde,bazıları fazlasıyla kötü olacak.Onlar,yanılsamayı gerçek sanacaklar;lakin kafalarında gerçeğin zerresine dair bir bilgi bulunmayacak..