BIST 10.086
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.432,64

Dünya bu köyü tanıyacak

Dünya bu köyü tanıyacak

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında çomakdağ'daki kadın ve çocukların kıyafetlerini tanıtmak amacıyla ''foto safari'' düzenlendi. muğla'nın milas ilçesine bağlı çomakdağ köylerinde yaşayan kadın ve çocukların yaklaşık 500 yıllık geçmişe sahip rengarenk yöresel kıyafetleri dünyaya...

Dünya bu köyü tanıyacak

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Çomakdağ'daki kadın ve çocukların kıyafetlerini tanıtmak amacıyla ''foto safari'' düzenlendi. Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çomakdağ köylerinde yaşayan kadın ve çocukların yaklaşık 500 yıllık geçmişe sahip rengarenk yöresel kıyafetleri dünyaya tanıtılacak.

Dünya bu köyü tanıyacak

Milas'ta Çomakdağ köyleri olarak adlandırılan ''Çomakdağ Kızılağaç, Çomakdağ İkiztaş ve Ketendere'' köylerinde yaşayan kadınlar ve çocuklar, yaklaşık 500 yıllık gelenek ve göreneklerini yaşatmak için günlük yaşamlarında ipekten yapılmış kıyafetler giyiyor, altın takılarla dolaşıyor.

Dünya bu köyü tanıyacak

Yöre kadınları ise rengarenk giyim ve kuşamları ile başlarına taktıkları çiçeklerle, köyü ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Köyde geleneksel yapılan düğünler ise büyük ilgi görüyor. Köylerde 4-5 gün süren düğünleri izlemek için çok sayıda turist, köyü ziyaret ediyor.

Dünya bu köyü tanıyacak

JAPONYA VE ÇİN'DE TANITILDI

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki kültürel turizmin çeşitlendirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, ''Milas'ın Çomakdağ köylerindeki vatandaşlarımızın yaklaşık 500 yıllık geçmişe sahip kültür ve geleneklerini yaşatma çabasına bizde destek oluyoruz. Bu amaçla o bölgede hayata geçirilen 'bez bebek projesi'' çok başarılı oldu. Çomakdağ kültürünü Japonya ve Çin fuarlarında tanıttık. Amacımız bu kültürü dünyaya tanıtmak'' dedi.