BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,26
MEDYA

Down sendromlu kız hava durumunu sundu

Fransa'da, Down sendromu olan bir genç kızın hayali gerçek oldu. 21 yaşındaki kız, devlet televizyonunda hava durumunu sundu.

21 yaşındaki Melanie Segard, geçen ayın sonunda Facebook'tan bir video paylaştı. En büyük hayalinin televiyonda hava durumu bülteni sunmak olduğunu söyledi. 27 Mart'ı da tarih olarak verdi.

Toplumda Down sendromuna yönelik duyarlılığı artırmayı amaçlayan bir dernek de, 'Melanie yapabilir' adlı kampanya başlattı. Melanie'ye sosyal medyadan büyük destek yağdı. Rüyasını gerçekleştirmek için yürütülen kampanyaya, 200 bin kişi destek verdi.

Televizyon kanalları bu desteğe kayıtsız kalamadı. Birçok kanal, Melanie'ye hava durumunu sunması için teklif yaptı. O, devlet kanalı France 2'yi seçti.

Melanie'nin okuma ve yazma kabiliyeti yoktu. Bu yüzden, hava durumunu sunmadan önce kanal çalışanları tarafından 4 günlük eğitim sürecinden geçti.

Sonunda istediğinden de iki hafta önce ekrana çıktı, hava durumunu sundu.

Melanie'ye, Türk asıllı Fransız Sunucu Anais Baydemir eşlik etti.

Genç kız hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu. Ama şu an bir firmada paketleme işinde çalışan Melanıe'nin başka hayalleri de var. İleride makyaj sanatçısı olmak istiyor.

Sitene Ekle
Etiketler