BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.492,69
HABER /  GÜNCEL

Doları alıp satan kimler? Süleyman Özışık yazdı

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, yetkililerden doları düşükken alıp 7 lira olunca bozduranları açıklaması çağrısında bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde "Dolar düşükken alanlar, dolar 7 lira olduğu zaman bozduranlar kimler? Bütün bunlar Merkez Bankası'nda, Türkiye Bankalar Birliği'nde ve BDDK da var. Rakamlar toplu olarak verildiği için kişi bazında şu kazandı veya bu kaybetti diyemiyorum. Bunu hükûmetin açıklamasını istiyorum." diye çağrıda bulunmuştu.

"DELİ GİBİ MERAK EDİYORUM"
Bu öneriye destek çıkan Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, bugünkü yazısında dolar fırsatçılarının açıklanması çağrısında bulundu. 
"Hepimiz, dolar düşükken kimlerin almaya başladığını, 7.15 bandını geçtikten sonra kimlerin biriktirdiği dolarları satarak zengin olduğunu hâlâ merak etmiyor muyuz?" diye soran yazar, yazısına şöyle devam ediyor:

"Belki de hiç tahmin etmeyeceğimiz bazı şirketler, bazı kurum veya bazı isimler Türkiye'ye yapılan bu kötülüğün içinde yer alıyordur da bizim haberimiz olmuyordur.
Bunu öğrenmek istemez miyiz?
Bu isimlerin, Kılıçdaroğlu'nun ima ettiği şekliyle iktidara yakın veya iktidarın içinden bazı isimler olduğuna asla ve kat'a inanmıyorum. Ama bu isimlerin kimler olduğunu da deli gibi merak ediyorum.
Eğer iddia edildiği gibi, bu isimlerin kayıtları Merkez Bankası'na, Türkiye Bankalar Birliği'ne ve BDDK'ya düşüyorsa, bunların araştırılması ve kamuoyuna açıklanması konusunda CHP liderine aynen katılıyorum.
Devletin kanuni olarak bu isimlere veyahut kurumlara yaptırımda bulunma yetkisi var mı yok mu orasını bilmiyorum. Zaten işin burasıyla pek ilgilenmiyorum.
En azından bizler, yani bu ülkenin vatandaşları bu isimleri bilelim ve ona göre hareket edelim istiyorum.
Öyle ya!
Biz Amerika'ya boykotu konuşurken belki de içimizde olup, yanımızda olmayanların ihanetine uğruyoruzdur. Belki de bu işi, "Biz yerli ve millîyiz" diyen bazı Türk şirketleri ve Türk bankaları yapıyordur.
Bunu bilmek, bu isimleri tanımak hepimizin hakkı değil mi?"

Süleyman Özışık'ın yazısının tamamı