BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28

Dolar kaç TL ne olur referandum sonrası dolar yorumları!

Dolar kaç TL ne olur referandum sonrası dolar yorumları!

Dolar kaç TL sorusunun yanıtı 17 Nisan 2017 canli dolar kuru verileriyle belli oldu. Dolar bugün 3.67 lira seviyesinde. Peki referandum sonrası dolar ne olur dolar ne zaman düşer dolar yorumları ve dolar tahminleri ne diyor yanıtlar internethaber.com'da.

Dolar kaç TL ne olur referandum sonrası dolar yorumları!

Halkoylamasının ardından uluslararası piyasada 3,6250'ye kadar gerileyen dolar/TL, saat 22.30'da, önceki kapanışına göre yaklaşık yüzde 3 gerileyerek 3,6310 seviyelerinde dengelendi. Şu dakikalarda ise 3,67 civarında seyrediyor. Euro/TL ise 3,89'un üzerinde işlem görüyor. Uzmanlar, dün anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre "evet" çıkmasının ardından TL varlıklara ilginin arttığını belirterek, döviz kurlarının gerilediğini, pay piyasalarında ise alımların güçlendiğini söyledi. Uzmanlar, halkoylamasında, resmi olmayan sonuçlarına göre "evet" çıkmasının, beklentiler doğrultusunda TL varlıkların güçlenmesini sağladığını belirtiyor. Halkoylamasının gündemden düşmesiyle, hükümetin reformlara ve ekonomiye daha fazla odaklanacağı beklentisinin yatırımcıların TL varlıklara olan ilgisinin devam etmesini sağlayabileceğini ifade eden uzmanlar, dolar/TL'de teknik açıdan 3,60 ve 3,55 desteklerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

Dolar kaç TL ne olur referandum sonrası dolar yorumları!

Dolar 3.60 lira olabilir: Belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte TL'de görülen yükselişin kuru 3.60 seviyesinin altına çekebileceğinin altını çizen gelişen piyasalar kıdemli ekonomisti Tatha Ghose, CDS spreadlerinin kısa vadede 215 baz puana yaklaşabileceğini belirtti. Bununla beraber söz konusu hareketlerin sürdürülemez olduğunu belirten kuruma göre piyasalarda dikkatler, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu diğer siyasi zorluklara dönecek.

Dolar kaç TL ne olur referandum sonrası dolar yorumları!

Öte yandan uzmanları referandum sonuçlarının Türk Lirası üzerine etkisini de değerlendirdi. Türk Lirası, anayasa değişikliğine ilişkin Pazar günü gerçekleştirilen referandumdan yüzde 51.4 “evet” oyu çıkması ardından değer kazandı. Referandumun ardından gelen kurum beklentileri, Türk Lirası'nın ve Türk varlıklarının değer kazanacağı yönünde.