BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Doktorun çalınan otomobili için alarm verildi

Adana polisi, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli bir doktorun çalınan otomobilini, acil servise gelen 300 kişiyi i...

Abone ol

Adana polisi, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli bir doktorun çalınan otomobilini, acil servise gelen 300 kişiyi inceleyerek buldu.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Karacaoğlan Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Onur B.’nin (25) karın ağrısı şikayeti olunca arkadaşları Burak S. (24) ve Ercan K. (29) ile birlikte yaya olarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne geldi. Burada kayıt yaptıran zanlı o gün görevli olan acil servis doktoru Ömer Faruk Doğu’ya muayene oldu. Doktor iğne verip ilaç yazdıktan sonra hastayı gönderirken, ancak şahıs iki arkadaşıyla birlikte nöbetçi doktor odasında bulunan otomobil anahtarını çaldı. Anahtarı çalan şahıslar daha sonra hastanenin otoparkına inerek otomobile binip hastaneden uzaklaştı. Doktor sabah olup nöbeti bitince otomobilinin anahtarını alıp eve gitmek istedi ancak anahtarı bir türlü bulamadı. Daha sonra otoparka inip otomobiline bakmak istedi ancak otomobilinin de yerinde olmadığını görünce, bunun üzerine hemen polise haber verdi. Hastaneye gelen hırsızlık büro amirliği ekipleri hastanede hemen çalışma başlatırken, polis acile gelen şahısların hırsızlık yapabileceğini düşünerek doktorun görevli olduğu gece saat 01.00 ile 05.00 arasında gelen 300 hastayı tek tek inceledi. Yapılan incelemede hırsızlığı Onur B. (25), Burak S. (24) ve Ercan K.’nin (29) yaptığı belirlendi. Bunun üzerine polis alarma geçerek 3 şahsı aramaya başladı. Bu arada Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri Atakent Mahallesi’nde uygulama yaptıkları sırada 80 EY 670 plakalı otomobilde bulunan şahıslar polisi görünce otomobili durdurup kaçmaya başladı. Kovalamaca sonrası yakalanan zanlıların doktorun otomobilini çalan zanlılar olduğu, otomobilin de doktorun otomobili olduğu anlaşıldı.
Zanlılar sorgulanmak üzere emniyete getirilirken, otomobil ise doktora teslim edildi. Doktor kısa sürede otomobili bulunduğu için polise teşekkür etti. Zanlıların ise hastaneden gece yarısı yaya gitmemek için otomobili çaldıklarını söyledikleri öğrenildi. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
(İHA)