BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
GÜNCEL

Doğu Perinçek açıkladı Vatan Partisi 2019 seçimlerinde ne yapacak?

Habertürk yayınında konuşan Perinçek 'Vatan Partisi'nin genel başkanı, Cumhurbaşkanı adayıdır. O genel başkan seçilirken ülkeyi yönetsin diye seçiliyor.' dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk canlı yayınında Mahmut Gürer'in sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Vatan Partisi programına girdiğini belirten Perinçek, Vatan Partisi liderinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını belirtti.

- 2019 seçimlerinde Vatan Partisi'nin stratejisi ne olacak?

Türkiye'ye bakarak strateji kuruyoruz. Türkiye Vatan Partisi'nin programına yöneliyor. 2019'a giderken, Vatan Partisi'nin programı; teröre karşı mücadele, yurtta huzuru sağlamak, vatan bütünlüğünü sağlamak, üretim ekonomisine geçmek bunlar Türkiye'nin önüne geliyor. Türkiye'nin kurumlarında Vatan Partisi'nin program talepleri yükseliyor. Bakın en son TÜSİAD Başkanı çıktı dediki "Dünya ekonomisinin ağırlığı Batı'dan Doğu'ya kayıyor. Liberalizm bitti. Halkçılık, devletçilik yeniden dünyanın gündemine. TÜSİAD'a kadar Vatan Partisi programının Türkiye'nin gündeminde olduğunu görüyoruz. Vatan Partisi, Türkiye'nin ihtiyacı olan bu progamı hayata geçirmek için Cumhurbaşkanı seçimine kendi adayıyla katılıyor.

- Peki ittifaklar var. Kendi adayınızla katılacaksınız ama herhangi bir aday belirleme çalışmasına girecek misiniz. 2019'da Vatan Partisi'nin adayı Doğu Perinçek olacak diyebilir miyiz?

Vatan Partisi'nin Genel Başkanı, Türkiye'yi yönetmek için seçiliyor. O nedenle Vatan Partisi Genel Başkanı bu seçimde aday. Tabi programda birleşildiği zaman birliktelikler olabilir. Şu anda Vatan Partisi dışında bu programı savunan yok.

-Önümüzdeki dönemde Vatan Partisi'nin belli bir ittifak görüşmeleri gerçekleştirebileceğini söyleyebiliriz ama Vatan Partisi'nin adayı çerçevesinde mi olacak mu?

İttifak, bir program temelinde olmalı. Oy hesaplarının hepsi yanlış. Türkiye bir programa doğru gidiyor. O program Vatan Partisi programı. Bu program yüzde yüz kazanacak o yüzden partiler arası ittifaklar programlar temelinde olmalı. Türkiye'ye Atatürk devriminden kalan siyaset anlayışını getiriyoruz.

-27 Ocak'ta kurultay ile adaylığınızı ilan edeceksiniz. Aday olmanın belli şartları var.

Bütün vatandaşları Vatan Partisi'nin adayına imza vermeye çağırıyoruz. Seçim yarışına en erken başlayan parti olacağız. Yüz bin değil 500 bin imza toplayacak gücümüz var.

-Adaylık sonrası süreç için bir yol haritası belirlediniz mi? Farklı partilerle görüşme yapacak mısınız? Kurultayda Vatan Partisi adayına yönelik dışarıdan destek bekliyor musunuz?

Türk milletinin desteğiyle olacak çünkü Türkiye oraya gidiyor. Diğer partilerle program temelinde görüşmeler olabilir. Nitekim buraya Kemal Kılıçdaroğlu geldiği zaman onlara da programımızı anlattık. Türkiye'nin önündeki program bu. Başka bir seçenek yok. Türkiye, üretim ekonomisine, vatan bütünlüğüne, terörü temizlemeye gidiyor. Bakın şimdi Afrin operasyonu geliyor. Bu Vatan Partisi'nin programı. Vatan Partisi, 'sınırlarımızın ötesinde terör bitirilmeli' diye kaç senedir söylüyor.

-Bundan sonraki süreçte diğer partilerle görüşme gerçekleştirebilecek misiniz_

Diğer partiler arasında bizim için fark yok. Programda anlaştığınız zaman Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda görüşmeler olabilir.

-Türkiye turu öngörüyor musunuz?

Önümüzde yoğun bir program var. Türkiye'nin her yanına gidiyoruz. Şubat başında Mersin'deyim, Adana'dayım. Bir hafta önce Güneydoğu'dan bölge liderlerini ağırladık, önümüzdeki süreci konuştuk. Bütün Türkiye'yi dolaşacağız.

'GÜNEŞ DOĞU'DAN DOĞAR'

Perinçek, Vatan Partisi'nin programını şöyle açıkladı:

"Vatan bütünlüğü ve huzur, üretim ekonomisi, komşularla işbirliği, aydınlanma ve laiklik, Türkiye'nin Avrasya'daki öncülüğü"

Kurultay toplayıp Cumhurbaşkanı adayının açıklanacağını ifade eden Perinçek, sloganını, "Güneş Doğu'dan doğar" olarak açıkladı.

Sitene Ekle