BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden flaş Rusya ve NATO açıklaması

RUSYA'nın Türk hava sahasını ihlali sonrası yaşanan gelişmeler dış politikanın ana gündem maddesi. Gerilime ilişkin en son açıklama ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'ten geldi.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlali sonrası yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilgiç, "Rusya'nın hava operasyonları nedeniyle Suriye'den yeni göç dalgası ihtimali mevcut, bu konuda endişeliyiz. Gerekli tedbirler alınıyor" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in dün Türkiye'ye yüzde 100 güvenlik garantisi vermesiyle ilgili konuşan Bilgiç, "NATO Genel Sekreteri'nin açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. Bilgiç, Türkiye'nin NATO'dan asker talebinin olmadığının da altını çizdi.

Rusya ile yaşanan hava sahası ihlali krizi konusunda da açıklamalarda bulunan Bilgiç, "NATO'nun Türkiye'ye askeri güç göndermesi için konsey kararı gerekli, şu aşamada böyle bir talebimiz bulunmuyor" dedi ve Rusya'dan sınır ihlali konusunda bilgi vermek üzere şu ana kadar herhangi bir heyet gelmediği belirtti.

Bilgiç ayrıca, "Patriot savunma sistemleri de dahil, savunma yeteneklerimizin artırılması için NATO nezdinde ve ikili temelde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.