BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Diriliş Ertuğrul dizisinin tarihi karakterleri

Diriliş Ertuğrul dizisinin tarihi karakterleri

Dizinin izleyicilerinin heyecanını ne kadar kursağında bırakır bilinmez ama karakterlere ne olacağı en başından belli. İşte size tarih kitaplarından Diriliş Ertuğrul için 10 spoiler bilgisi...

Diriliş Ertuğrul dizisinin tarihi karakterleri

Dizinin izleyicilerinin heyecanını ne kadar kursağında bırakır bilinmez ama karakterlere ne olacağı en başından belli.
İşte size tarih kitaplarından Diriliş Ertuğrul için 10 spoiler bilgisi:

1. Süleyman Şah

Dizide Serdar Gökhan'ın canlandırdığı Süleyman Şah, Türk tarihi açısından son derece önemli bir isim. Cengiz Han'ın ordularından kaçarak Türkistan'dan 50.000 kişiden fazla bir nüfusu peşine taktığı gibi Doğu Anadolu'ya gelen Süleyman Şah, Osmanlıları Anadolu'ya getiren isim olarak bilinir. Oğuzların Kayı Boyu'nun önemli isimlerinden Kaya Alp'in oğlu olan Süleyman Şah, 4 evlat sahibi ve obasının mutlak hakimi olarak 1227 yılına kadar yaşamıştır. 1178 yılı civarında doğduğu tahmin edilen Süleyman Şah, Fırat nehri üzerinden Caber'e giderken boğularak can vermişti. Öldükten sonra bugün sınırlarımız dışında kalan tek Türk toprağı olan Süleyman Şah türbesine gömülmüştü. Bugün söz konusu türbe IŞİD tehlikesiyle yüz yüze olup, Türk askerleri tarafından korunmaktadır.

Diriliş Ertuğrul dizisinin tarihi karakterleri

2. Ertuğrul Gazi

Soy ağacının kaynağı olarak Kitab-ı Cihannüma kabul edilen Ertuğrul Gazi'nin, babasının ölümünden sonra kardeşi Dündar Bey ile birlikte 400 çadırlık bir toplulukla Pasin Ovası üzerinden batıya doğru ilerlediği biliniyor. Batıya ilerleyişinde Söğüt ve Domaniç yöresine obasıyla yerleşen Ertuğrul gazi ardında Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Gazi'yi bırakarak vefat etmişti. Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul Gazi'yi Engin Altan Düzyatan canlandırıyor.

Diriliş Ertuğrul dizisinin tarihi karakterleri

3. Gündoğdu Bey

Süleyman Şah'ın iktidar hırsı olan oğlu Gündoğdu Bey ise babasının ölümünün ardından kardeşi Sungur Tekin ile eski yurtlarına dönerek tarih sahnesinden sessiz sedasız kaybolmuştu. Tarihi kayıtlarda çok fazla bir etkinliği göze çarpmayan Gündoğdu Bey, Diriliş Ertuğrul'un önemli karakterlerinden biri.

Diriliş Ertuğrul dizisinin tarihi karakterleri

4. Hayme Hatun

Süleyman Şah'ın eşi, Ertuğrul Gazi'nin annesi Hayme Hatun, kocası Süleyman Şah'ın ölümünün ardından Kayı Boyu'nun başına geçti ve "Devlet Ana" lakabını kazandı. Selçuklu Sultanı'nın Kayı Boyu'na Ankara Karacadağ yöresini yer göstermesiyle birlikte, Hayme ana Kayı Boyu'nun önderi olarak bu bölgeye yerleşti ve ardından oğlu Ertuğrul Gazi'nin önderliğinde Söğüt ve Domaniç'e yol aldı. Ömrü burada son bulan Hayme ana, Kütahya'da defnedildi ve bugünkü türbesi 1892 yılında Sultan 2. Abdülhamid tarafından yapıldı.