BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.387,29
HABER /  GÜNCEL

Dinleme skandalının ardındaki savcılar tanıdık çıktı

Star ve Yeni Şafak gazeteleri, 7 binin üzerinde kişinin dinlendiğini iddia etti. İddiaya göre dinlemeler iki savcının kontrolünde yapıldı.

Abone ol

7 bin kişinin telefonu dinlendi iddiası gündemde...

Star ve Yeni Şafak lerinde yer alan habere göre, aralarında bakan, milletvekili, gazeteci ve işadamlarının da bulunduğu kişilerin telefonları yasadışı yollarla dinlendi.Dinlenen isimler arasında İçişleri Bakanı Efkan Ala, Enerji Bakanı Taner Yıldız, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan gibi önemli isimler var.

Ayrıca CHP Genel Merkezi santralinin de 3 yıl boyunca dinlendiği iddia edildi.

7 BİN KİŞİ NASIL DİNLENDİ?

İddiaya göre, Terörle Mücadele ile yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen, ‘Selam Terör Örgütü’, Gezi Parkı, 17 ve 25 Aralık soruşturması kapsamında mahkemelerden binlerce kişiyle ilgili dinleme izni aldı ve listede isimleri geçen 7 bin kişiyi dinledi.

TANIDIK SAVCILAR

Dinlemelerde adı geçen savcı Adnan Çimen ve Adem Özcan önemli soruşturmalarda yer alan, kamuoyunun tanıdığı iki isim.

Savcı Adnan Çimen, geçtiğimiz günlerde HSYK kararnamesiyle özel yetkili TMK savcılığı görevinden alınarak Büyükçekmece Adliyesi'ne atanmıştı. KCK soruşturmalarını yürüten Çimen, Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu gibi isimlerin tutuklanmasını istemişti. Çimen en son Gezi Parkı gösterileri sırasında işlenen memur suçlarını soruşturuyordu.

HÜKÜMETTEN DİNLEME SKANDALINA İLK YORUM
a.20140224120054.jpgHükümet kanadından dinleme skandalına ilişkin ilk açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan geldi. 7 bin kişilik listede adı bulunan Yıldız'ın 5 yıldır dinlendiğini açıkladı ve Selam Terör Örgütü ne diye sordu?
İşte Taner Yıldız'dan dinleme skandalı açıklaması

HAKAN FİDAN'I İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCININ YERİNE ATANMIŞTI

Savcı Adem Özcan ise, 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasının ardından dosyadan alınan savcı Sadrettin Sarıkaya'nın yerine atanmıştı. Bu dosya daha sonra Başsavcılık tarafından Özcan'dan alınarak dönemin Başsavcıvekili Oktay Erdoğan'a verilmişti. Son olarak adliyede yaşanan değişikliklerle savcı Adem Özcan, soruşturma savcılığından alınarak sadece duruşma savcısı olarak görev yapmasına karar verildi.

7 BİN KİŞİLİK DİNLEME LİSTESİ... İSİM İSİM O LİSTE
a.20140224102520.jpgTürkiye yeni hafta dinleme skandalıyla uyandı. İddialar vahim... Aralarında Türkiye'nin yakından tanıdığı siyasetçilerin, bürokratların, işadamlarının, gazetecilerin bulunduğu 7 bin kişi dinlenmiş.
İşte tek tek dinlenen o isimler ve telefon numaraları...