BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Dikkat: Bu belirtiler kansere işaret!

Dikkat: Bu belirtiler kansere işaret!

Bu belirtileri taşıyorsanız kanser olabilirsiniz. Kan kanseri olma ihtimaliniz olabilir. Bu belirtileri okuyun...

Dikkat: Bu belirtiler kansere işaret!

7 aylık bir sürede vücudu kanserli hücreden tamamen arındıran çığır açıcı KANSER AŞISI'nın altında iki de Türk bilim insanının imzası vardı: Mustafa Diken ve Uğur Şahin... 15 yıllık bir araştırmanın ürünü olan bu aşı, bugünlerde 10 yıldır kanser tedavisi gören hastalar üzerinde uygulanıyor, başarılı sonuçlar alınmaya devam ediyor. Biz de resmi olarak duyurulacağı günü heyecanla bekliyoruz.

Dikkat: Bu belirtiler kansere işaret!

Ardından akciğer kanseri aşısı bulundu, üstelik Küba'da! Henüz Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmadı tabii, ama Kübalı doktorlar bu konuda oldukça iddialılar; söylediklerine göre Akciğer Kanseri Aşısı'nı çoktan geliştirdiler! Özetle; 20. yüzyılı yerle bir eden bu beladan kurtulmak üzereyiz, belli ki çok az kaldı! Ancak kanser halâ çok ciddi bir sorun, halâ sevdiklerimizi bizden koparıyor. Üstelik çoğu zaman son safhasına kadar anlaşılamıyor, teşhis edildiğinde de çok geç olabiliyor... Bu belanın en yaygın çeşitlerinden biri de ''LÖSEMİ, yani Kan Kanseri'' aşağıda sıraladığımız belirtilere sahip olmanız, yüzde yüz kan kanseri olduğunuz anlamına elbette gelmiyor. Ama yine de bir doktora görünseniz iyi edersiniz!

Dikkat: Bu belirtiler kansere işaret!

1. Yorgunluk, halsizlik: Birçok sebebi var elbette bu durumun. Çok çalışmışsınızdır, grip olmak üzeresinizdir belki, belki de uykunuzu alamadığınız bambaşka bir sıkıntınız vardır... Amma velakin, yorgunluk ve halsizliğin sorumlusu kan kanseri başlangıcı da olabilir. Bu kanser çeşidinin göstergelerinden olan kansızlık (anemi), bitmek bilmeyen bir yorgunluk ve halsizliğe sebep olur. İlk maddede ''Kanser miyim yahu!'' diye korkmayın elbet, diğer maddelere de bakalım...

Dikkat: Bu belirtiler kansere işaret!

2. Nefes darlığı: Yine aneminin sebep olduğu bir durumdur bu; nefes darlığı, göğsün üstünde bir ağırlık hissetmek... Bir nokta daha; nefes darlığı kan kanserinin belirtisi olabileceği kadar, akciğer kanserinin de belirtisi olabilir. Olmayabilir de. Diğer maddeleri de gözden geçirmek lazım.