BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70

Dijital zekayı geliştiren 6 beceri

Dijital zekayı geliştiren 6 beceri

Dünya Ekonomik Forumu, dijital zekayı geliştirecek 6 beceriyi açıkladı. İşte çocuklar için gerekli dijital zekayı geliştirici 6 beceri

Dijital zekayı geliştiren 6 beceri

Televizyon, tablet ve laptoplar gençlerin yaşamında o kadar büyük bir yer kaplıyor ki, onsuz bir hayatı düşünemiyorlar bile. Dolayısıyla duygusal zekâ, IQ’nün yanı sıra dijital zeka (DQ) denilen ve gelecekte daha da önem kazanacak bir zekâ türünün daha ortaya çıkması şaşırtıcı değil. Bu dijital dünyada vakit kaybetmeden üretim yapabilme ve onu fonksiyonel şekilde kullanabilme anlamına geliyor. Onun gelişmesinde rol oynayan çocukken edinilmesi gereken bazı beceriler var. İşte Dünya Ekonomik Forumu’nda yer alan dijital zekâyı geliştirecek 6 dijital beceri:

Dijital zekayı geliştiren 6 beceri

Dijital kimlik: Sosyal medyada yaratılan online kimlikler, eğitimden iş başvurularına kadar birçok alanda geleceğimiz hakkında söz sahibi olmaya başladı. Artık şirketler, sizi işe almadan önce adınızı Google’da aratıyor. Bu nedenle çocukların online dünyadaki kimliklerini doğru bir şekilde yönetebilmesi çok önemli. Online dünyadaki varlık ve bunun nasıl sürdürülebileceği çocukların öğrenmesi gereken becerilerin başında geliyor.

Dijital zekayı geliştiren 6 beceri

Kullanım: Çocuklar dijital aygıtları nasıl kullanabileceğini öğrenmeli. Ayrıca kaliteli bir hayat için ‘online’ ve ‘offline’ hayatlarını da dengeleyebilmeliler.

Dijital zekayı geliştiren 6 beceri

Güvenlik: Çocukların siber zorbalık, radikalleşme, şiddet ve taciz gibi dijital dünyadan gelebilecek tehlikelere karşı nasıl önlem alacaklarını öğrenmeleri gerekiyor. Ayrıca kullandıkları cihazlardaki sistem güvenliğini de sağlayabilmeliler. Virüs saldırıları ve ‘hacklenme’ gibi riskler dijital dünyada her an yanı başımızda.