BIST 10.257
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.395,06
GÜNCEL

Dev uçak böyle sulara gömüldü!

Kuşadası’nda dalış turizmini geliştirmek amacıyla, Airbus A 300 tipi dev uçak, Kuşadası Körfezi’nde batırıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 54 metre uzunluk ve 44 metre kanat genişliği bulunan Airbus A 300 tipi uçak, İstanbul’da söküldükten sonra 5 TIR’a yüklenerek ve yol güvenliği sağlanarak Nisan ayı başında Kuşadası’na getirilmişti.


Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da milli park yakınlarında TIR’lardan indirilen uçağın parçalarının montajı 7 Nisan tarihinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da katılımıyla başlamıştı. Uzmanlar tarafından 2 aya yakın süre yürütülen çalışmalar sonucunda yolcu uçağının montajı tamamlandı. Deniz kenarında yapılan montajın tamamlanmasıyla uçak bu sabah saatlerinde Kuşadası Körfezi’ne indirildi ve uçağın denizde yüzdürülmesi sırasında ortaya ilginç görüntüler çıktı. Deniz üzerindeki 4 saatlik bir yolculuğun ardından dev uçak batırılacağı noktaya getirildi.


Kuşadası’nı dünya su altı turizminde önemli bir noktaya taşıyacak olan ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Sualtısporları Federasyonu işbirliğiyle yürütülen uçak batırma projesinin gerçekleştirilmesi töreni, Kuşadası Körfezi’nde Ramada ile Suhan 360 otellerinin önünde gerçekleşti. Yapılan çalışmanın ardından dev uçak denize batırıldı.

Sitene Ekle
Etiketler