BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Dev dalgalara kapılan 2 arkadaş böyle görüntülendi

Ankara’dan Amasra’ya balık tutmak ve gezmek için gelen dört arkadaştan ikisini dev dalgalar yuttu. Olaydan kısa süre önce mendirek üzerinde ...

Abone ol

Ankara’dan Amasra’ya balık tutmak ve gezmek için gelen dört arkadaştan ikisini dev dalgalar yuttu. Olaydan kısa süre önce mendirek üzerinde yürüyen iki arkadaş böyle görüntülendi.
Sabah 08.30’da Amasra’ya gelen dört arkadaş, balık tutmaya başladı. Arkadaşlardan Ercan Yollu (27) ile Kadir Göktaş (26) limanda bulunan dalgakıranların üzerine çıkarak ıslanmak istedi. Denizden gelen dev dalgaların vurması sonucu iki arkadaş denize düşerek gözden kayboldu.
Karadeniz’de kaybolan Ercan Yollu ve Kadir Göktaş’ın mendirek üzerine çıktığında arkadaşlarının cep telefonu ile çektikleri görüntülerde iki arkadaşın mendirek üzerinde şakalaştıkları görülürken birkaç saniye sonra azgın dalgalar iki arkadaşı denize sürükledi.
Olayın şokunu üzerinden atamayan ve iki arkadaşını kaybeden Taner Aktaş ve Engin Kanik de, “Biz, balık tutmak için geldik" dedi. Ankara’dan geldiklerini belirten iki arkadaş, "Üç arkadaş kuaförlük yapıyoruz bir arkadaşımız zabıta memuru. Her salı bir yerlere balık tutmak için gidiyoruz bugün Amasra’ya geldik. Oltalarımızı hazırladık bu sırada Ercan ve Kadir şortlarını giyerek dalgakıranın orada ıslanalım dediler. Dalgakıranın üzerinden açık deniz tarafına geçtiler birkaç dakika sonra büyük bir dalganın mendireği aşarak limanın içerisine girdiğini gördük. Arkadaşlarımızın olduğu dalgakıranın diğer tarafına koştuğumuzda iki arkadaşımız yoktu” dediler.
Olayın duyulmasının ardından sahil güvenlik çalışma başlatırken, Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Sahil Güvenlik Amasra Gurup Komutanı Yarbay Hakan Kaya, Amasra Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Fatih Çelikbilek, Amasra İlçe Emniyet Müdürü Sinan Baycan olay yerine gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle dalga boyunun yüksek olması denizde çalışma yapılmasına imkan vermezken, Amasra limanına fırtınadan kaçan gemiler sığınmaya devam ediyor.
(İHA)