BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Derik'in şehit kaymakamı Fatih Safitürk'ün ailesi konuştu

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ailesine, taziyeler teselli oldu.

Şehit babası Asım Safitürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şehit düşmesinin hem üzüntüsünü hem de gururunu yaşadıklarını söyledi.



Sabah uyandığı zaman ilk oğlunun aklına geldiğini ve endişesinin hiçbir zaman dinmediğini ifade eden Safitürk, "Daha önceden şehit evine gelen haberciler 'eve ateş döküldü' diyorlardı. Biz de televizyondan bakıp buna üzülüyorduk ama bizim kalbimize ateş döküldü, eve değilmiş kalbe dökülüyormuş ateşler. Benim tesellim, efendimizin buyurduğu gibi vatan sevgisi imandan kaynaklanır. Görev yaptığı yere gittim endişem hiçbir zaman durmamıştı. Acaba ne oldu, uyandığım zaman o aklıma geliyordu. O sıkıntılı zamanlarda bile beni arar 'Baba nasılsın iyi misin?' derdi. Sanki o sesi hala duyuyorum." diye konuştu.



Oğlunun anne, baba ve kardeşlerinden çok uzakta görev yaptığına dikkati çeken Safitürk, Hz. Muhammed'in amcasının savaş meydanında çok büyük işkencelerle şehit edilmesini düşününce teselli bulduğunu aktardı.

Sitene Ekle
Etiketler