BIST 10.271
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,16
HABER /  DÜNYA

Denktaş'ın torunu hapse girdi

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın inşaat ve eğlence sektörüyle uğraşan torunu Can Denktaş (35), hapse atıldı

Abone ol

Rauf Denktaş’ın torunu Can Denktaş 70 bin TL’lik borcunu ödemeyince cezaevine girdi. Babaanne Aydın Denktaş, mesai saatinin sona ermiş olmasına rağmen borcu ödeyince torun serbest bırakıldı.

Torununun hapse atıldığını öğrenen babaanne Aydın Denktaş da mesai saatinin sona ermiş olmasına rağmen 70 bin TL’lik borcu Şirketler Mukayitliği’ne ödedi. Ödeme makbuzu hapishaneye ulaşınca, torun Denktaş gece serbest bırakıldı. Rauf Denktaş daha önce “geçinemiyorum” açıklaması yapmıştı. Aydın Denktaş da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan, “kimsesizim” diyerek bakıcı istemişti. Eroğlu da Denktaş ailesine iki bakıcı gönderilmesi talimatı vermişti.

Milliyet'in haberine göre Denktaş, şu ifadeleri kullandı; “Devletin kurucusunun torununa devlet bu muameleyi yapmamalıydı. Cezaevine götürülerek orada uyuşturucu, dolandırıcı ve hırsızlarla bir araya kondum. Benim soyadım Denktaş. Ben bile bu muameleye tâbi tutulursam normal vatandaşın halini varın siz düşünün. Bizi bitirdiler. Devlet bize sahip çıkacağına lafazanlık yapıyor.”

AMAN DUYMASIN

Babaannesi Aydın Denktaş’ın borcu ödediğini anlatan torun Can Denktaş, uzun zamandır tedavi gören dedesi Rauf Denktaş’ın olaydan haberdar olmadığını kaydetti ve “Dedemin olayları duymaması için de çaba harcıyoruz” dedi. Denktaş, babaannesine borcu ödemek için çalışacağını belirtti.