BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
GÜNCEL

Davutoğlu 'Saldırıyı gerçekleştirenler canlı bombaydı' dedi

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da yaşanan patlamanın grup içine sızmış veya grupta olan 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da yaşanan patlamanın grup içine sızmış veya grupta olan 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'da tren garında yaşanan patlamayla ilgili bilgi aldığını ve patlamanın grup içine sızmış veya grupta olan 2 canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.


Davutoğlu patlamanın toplanma bölgesinde değil, güzergahta yaşandığı için üst arama işleminin henüz gerçekleştirilmediğini söyledi.


"OLAYIN OLUŞ SEYRİYLE İLGİLİ BİLGİ ALDIM"


"Bütün güvenlikle ilgili yetkilileri toplantıya çağırdım ve olayın oluş seyiriyle ilgili bilgi aldım. Böyle bir olay Cumhuriyet tarihinin en acı olaylarından biridir. Bugünlerde özellikle bugün bu derin hüznün yanında olayın aydınlatılması için gerekli çalışmalar yürütülüyor. Herhangi bir eksiklik söz konusuysa kesinlikle bu zaafın giderilmesi için gerekli tedbirler alınır, zaafiyat söz konusuysa gerekli işlemler yapılır.


Herkesin üstünün aranması, alanın aranması, arama alanlarına barikatlar koyulup, içeri girecekler aramalarla alınmıştır. Herhangi bir bomba yerleştirilmesiyle ilgili ön inceleme yapılıyor. Ancak olay güzergahta gerçekleşiyor. Grup içerisine sızmış yada içerisinde bulunan iki kişi canlı bomba olarak henüz arama olmadığı için bir patlama gerçekleştiriyorlar.


DEAŞ, PKK, MLKP, DHKP-C saldırıyı yapma potansiyeli olan örgütler. Soruşturma yürütülüyor. Arkasında hangi örgüt varsa mücadelemiz sürecek."

Sitene Ekle
Etiketler