BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
GÜNCEL

Davutoğlu Ankara saldırısı hakkında konuştu: 10 kişi daha gözaltına alındı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili olarak dün gözaltına alınan 2 kişinin ardından 10 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili olarak dün gözaltına alınan 2 kişinin ardından 10 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu. Davutoğlu ayrıca, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye vizeyi kaldırmadan geri kabul anlaşmasının uygulanmayacağını söyledi.


İşte TGRT Haber kanalının canlı yayınına katılan Davutoğlu’nun sözlerinden satır başları:


Dün akşam da ifade ettim bu tür konularda çok dikkatli adımlar atmak ve olayın arkasındaki aktörlere kadar uzanan bir soruşturma yürütmek gerekiyor.


İlk iz olarak DEAŞ faktörü itibariyle olağan şüpheli itibarıyla üzerinde durulan bir örgüt olarak ilişkiler ağını ortaya çıkarmaya başladık. Sadece intihar bombacılarının kimliği değil kimlerle iş birliği yaptıkları.


İkinci iz olarak Tweet hesapları üzerinden. Burada da bombalama öncesinde bazı aktörlerin ön hazırlık olarak yürüttükleri çalışmalar var. Burada da önemli bir noktaya gelindi.


Dün ve bugün bu iki izi sürerek 10 ek tutuklama yapıldı. 10 gözaltı daha var. Soruşturmalar derinleştirilerek devam ediyor.


Gözaltına PKK’lı olanlar da var DEAŞ iltisaklı olanlar da var.


PKK ve DEAŞ Haseke’de bir toplantıda ÖSO’ya karşı ortak bir anlaşma yaptılar. Orada o günlerde Irak’ta DEAŞ’ın K.Irak’da PKK’nın Türkiye’ye yönelik saldırı planladıklarını biliyoruz.

Sitene Ekle
Etiketler