BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.430,01
HABER /  EKONOMİ

Cüzdanınızdaki tehlikeye dikkat!

Kredi kartı sahiplerinin derdi bitmek bilmiyor. Son kullanım tarihi geçmiş kartlarınız iptal oluyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz

Abone ol

Son kullanma tarihi geçmiş kredi kartları otomatik olarak iptal olmuyor aksine birde banka kart sahiplerinden kredi kartı aidatı almaya devam ediyor.

Kredi kartınızın son kullanma tarihine dikkat edin kullanımı dolmuş kartlara kart aidatı ödemeyin.

BANKALAR KART OYUNLARINA DEVAM EDİYOR

Kredi kartı aidatları ile ilgili tartışmalar sürüyor.Tüketiciler kart aidatı ödememekte direnirken bankalar türlü oyunlarla kredi kartı sahiplerinden kredi kartı aidatı almaya devam ediyor.

Şikayetvar.com’a gelen şikayetler bankaların tüketicilere oynadığı kart oyununu yine ortaya çıkardı. Gelen şikayetlere göre; kartlarınızın son kullanma tarihinin geçtiğini düşünüp kartınızın iptal edildiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. kullanım süresi dolan kredi kartları tüketicinin cebindeki bomba gibi. Kartının kullanım süresinin bittiğinin farkında olmayan kart sahibi bankaya kart aidatı ödemeye devam ediyor.

İşte yaşanan mağduriyetler:

KULLANILMAYAN KARTA AİDAT!

“Kredi kartımın son kullanım tarihi 2 ay önce bitti. Kartımın son borcu olan 246.00 TL tutarını bankaya giderek kapattım . SMS yoluyla 30,45 TL tutarında borcumun olduğuna dair bilgi aldım . Bu borcun olması teknik olarak imkansız çünkü kartımın son kullanma tarihinde otomatik olarak sonlandı yani bu tarihten sonra alışveriş yapmam imkansız . Bu tarihten sonra da hiçbir bankadan kart almadım bu sebeple bir hata yapıldığını düşünüyorum . Yetkililerden bu konu için geri dönüş bekliyorum .”

BİZ BANKALARA NE KADAR GÜCENECEĞİZ?

“Kredi kartımın son kullanma tarihi geçmiş olmasına rağmen bu ayki ekstremde 55TL kart aidat ücreti yansıtılmış. Kartı kullanmak istemediğim için bu kartın yerine gönderilen kartı kabul etmedim, teslim almadım. Müşteri hizmetlerini aradım, durumu anlattım ama her zamanki gibi netice alamadım. Ben de kredi kartımı iptal ettirdim. 55 TL bankanıza hediyem olsun.Son kullanma tarihi geçen kartlar otomatik olarak iptal olmuyor mu? Biz bankalara nasıl güveneceğiz?”