BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.450,43
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni yıl mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yıl mesajında 'Önümüzdeki yıl, gerek içerde, gerekse dışarda yine çok önemli gelişmelerin bizi beklediğini biliyoruz' dedi.

Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların yeni yılını tebrik ederek, 2018’in; ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, kışkırtmalara karşı uyanık olunması, siyasi hesaplar uğruna milleti birbirine düşürmek isteyenlere fırsat verilmemesi konusunda uyardı.

2017 yılında 51 ile 64 ziyaret gerçekleştirerek her fırsatta vatandaşlarla kucaklaşmanın, hasbihal etmenin, hasret gidermenin gayreti içinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara ve İstanbul’da çok sayıda programa katılarak, hem kurumların çalışmalarını yakından gördüğünü, hem de mesajlarını yurt içi ve yurt dışına iletme imkânı bulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine yıl içinde 25 ülkeye 34 ziyaret gerçekleştirdiğini aktararak, Türkiye’yi uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını kaydetti.

“2017’Yİ 15 TEMMUZ İHANETİNİN GÖLGESİNDE TAMAMLADIK”

Önceki yılın PKK terör eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi gibi Türkiye tarihinin en büyük ihanetlerinden birinin gölgesinde tamamlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu terör eylemlerini ve darbe girişimini, hem içeride yürüttüğümüz operasyonlar, hem de Suriye’de başlattığımız Fırat Kalkanı Harekâtıyla boşa çıkarmamız, tarihimizin en önemli hadiselerinden biri oldu. Bu yılı da benzer mücadelelerle dolu bir şekilde geçirdik” dedi.

FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele konusunda çok önemli adımların atıldığı 2017 yılında, Türkiye’nin ekonomi alanında ciddi saldırılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin feraseti, hükûmetin dirayeti ve Türkiye’nin dostlarının desteği ile tüm bu saldırıları akamete uğrattıklarını söyledi.

“İŞSİZLİĞİ ÜLKE GÜNDEMİNDEN TAMAMEN ÇIKARTANA KADAR DURMAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aldıkları tedbirler sayesinde ilk üççeyrekte yüzde 7,4’lük bir büyüme elde etmeyi, ihracatı 155 milyar doların üzerine çıkarmayı, işsizliği yeniden düşüşe geçirmeyi başardıklarını belirterek, “İş dünyamızla birlikte, geçtiğimiz yıl ‘mevcut çalışanların üzerine +1’ olarak başlattığımız istihdam seferberliğini, önümüzdeki yıl ‘mevcut çalışanların üzerine +2’ olarak sürdürme kararı aldık. İnşallah, işsizliği ülkemizin gündeminden tamamen çıkartana kadar durmayacak, bu çalışmaları devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kamu kuruluşlarına hizmet veren firmalarda görev yapan işçilerin kurumlarında daimi olarak çalışmaya devam etmelerini sağlayacak düzenlemenin, 2017’nin önemli gelişmelerinden biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu düzenlemeyle, uzun zamandır konuşulup tartışılan bir meseleyi daha çözdüklerini dile getirdi ve düzenlemenin Türkiye’ye, çalışanlara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Sitene Ekle