BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tek tip kıyafet açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe sanıklarına tek tip kıyafet giyme zorunluluğu getiren KHK için 'Sadece duruşmalara gelirken bu insanlar belirlenen elbiselerle gelecek. Bu aslında mağdurların ve mazlumların bir talebidir'

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Sudan ile başlayacağı Afrika gezisi öncesi Ankara'da havalimanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan son KHK ile getirilen darbecilere "tek tip elbise" tartışmalarıyla ilgili "Sadece duruşmalara gelirken bu insanlar belirlenen elbiselerle gelecek. Bunların içinde tulum giyecekler de var. Bu aslında mağdurların ve mazlumların bir talebidir. Bu Türkiye'ye has bir uygulama değil. Şu anda ABD bunu uyguluyor, dünyanın değişik yerlerinde bu uygulanıyor" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havaalanında yaptığı açıklamaların satır başladı:

ÖYLE HAVALI ŞEKİLDİ GELEMEYECEKLER: Burada zannediyorum şöyle bir şey anlaşılıyor, yani 'Cezaevine girdiği andan itibaren tek tip elbise'. Böyle bir şey yok. Bu sadece duruşmalara gelirken bu insanlar, bu tek tip elbiseleriyle, belirlendiği şekilde gelecek. Yani öyle kravatlı, öyle çok havalı şekilde duruşmalara gelmeyecekler, tek tip elbiseyi giyecek, o şekilde gelecek."

Sudan güçlü tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz dost, kardeş bir ülke. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından gerek Sudan yönetimi gerek halkı bize en anlamlı desteği veren ülkelerin başında gelmiştir. Bu desteği, dayanışmayı hiçbir zaman unutmayacağız. İstanbul'da düzenlenen Kudüs zirvesine Cumhurbaşkanı bizzat katılarak destek vermişlerdir. Ziyaretim Sudan'a Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olması hasebiyle ayrıca önem taşımaktadır.

Sitene Ekle