BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.509,45
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram namazı sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da kıldığı bayram namazı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada bir kez daha Arakan'da yaşanan krize dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul Üsküdar'da bayram namazı kıldı. Bayram namazı sonrası açıklama yapan Erdoğan, "Ne yazık ki İslam Dünyası bu bayrama çok mahzun giriyor" dedi.

Bayram'ı bayram gibi karşılamamızı engelleyen gelişmeler olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arakan olayı özellikle farklı bir felaket içeriyor. Şu anda 20 bine varan insanın Bangladeş'e geçiyor olması ve yüzlerce Müslümanın öldürülmesi tüm insanlığın gözleri önünde oluyor. İİT Dönem Başkanı olarak görüşmeler yaptım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bayram Namazı sonrası yaptığı açıklamadan öne çıkan satırlar şöyle:

Bu Kurban Bayramı'na ne yazık ki İslam dünyası çok mahzun giriyor. Bir tarafta Suriye ve Irak'taki çatışmalar, diğer taraftan Arakan'daki çatışmalar, ülkemizde malum terörle vermekte olduğumuz mücadele... Bunların hepsi ister istemez bayramı bayram gibi karşılamamızı engelleyen gelişmeler olmuştur. Öyle veya böyle tabii ki bizler bu mücadelemizi ülkemizin içerisinde ve sınırlarımızdaki herhangi bir tehdide karşı kararlılıkla sürdüreceğiz.

MACRON'UN SÖZLERİNE CEVAP

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Le Point dergisine verdiği röportajda bir dünya lideri olmanın göründüğü kadar 'havalı' olmadığını söylemişti. Macron, buna örnek olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sık sık görüşmesi gerekmesini göstermişti.
Erdoğan bu sözlere şöyle yanıt verdi: "Doğrusu ben tabii ne demek istediğini çözme noktasında değilim. Onu Sayın Macron’dan öğrenmek lazım. Görüşme talebinde bulundukları takdirde ben görüşme talebini reddetmem. Dostları çoğaltmak isterim. Ben o dergiye verileni de bir olumsuzluk değil, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile görüşmenin bir artı değer olduğunu düşünüyorum."

ABD'DEKİ İDDİANAME 'SKANDAL'

ABD'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayındaki ziyareti sırasında Washington'da bulunan Türkiye büyükelçiliği konutunun önünde yaşanan kavgayla ilgili 15'i cumhurbaşkanlığı koruması, 19 kişi hakkında yargı sürecinin başlamasına karar verildi.
Erdoğan bu konuda şunları söyledi: "Bununla ilgili söylenecek tek şey zaten Dışişleri Bakanımız ABD Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırdılar. Gerekli uyarıları yaptılar. Bu başlı başına bir skandaldır. BM Genel Kurulu’na gelen misafirleri ABD güvenlik ekiplerinin koruma sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk yerine getirilmiyorsa, orada bize karşı saldırıda bulunan terör örgütü PKK üyelerine karşı benim korumaların gereğini yapmayacak mı? Bunların hiçbiri bizi bağlamaz. Bundan sonraki seyahatlerimizde de fırsat bulursak bunları Sayın Trump ile de görüşeceğiz. Bunlar iyi gelişmeler değil. Hala FETÖ çetesinin koruma altında olduğu bir ülkedir Amerika. Bölücü terör örgütünü koruma noktasına düşmüştür Amerika. Ben Amerika’nın ne yapmak istediğini anlamış değilim."

Sitene Ekle