BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,84
ALTIN 2.429,38
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Arjantin'de düzenlenen G20 Zirvesi'nde ikili görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede iki ülke arasındaki hayati konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in G20 Liderler Zirvesi kapsamında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak, "Hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. İdlib'le ilgili atmamız gereken farklı adımlar var. Türkakımı ile ilgili görüşmeler önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Costa Salguero Fuar Alanı'ndaki temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

"BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR"

1 saat süren görüşmenin başında Erdoğan, “G-20 marjında bir araya gelmek beni son derece mutlu etti. Bu ara hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. Türk akımıyla ilgili yaptığımız görüşmeler büyük önem arz ediyor. Bu arada İdlib ile ilgili İstanbul’daki dörtlü zirve çok çok büyük önem arz etti. Tabi atmamız gereken çok daha farklı adımların olduğuna inanıyorum. Çok kısa da olsa dar çerçevede İdlib ile ilgili bir görüşme yapmayı doğru buluyorum” dedi.

PUTİN'İN AÇIKLAMALARI

“Bundan kısa süre önce İstanbul’da bir araya gelme fırsatı bulmuştuk. Türk Akımı deniz yatağı inşaatının bitişini birlikte kutlamıştık. Türkiye bir kez daha dış politika konusunda bağımsızlığını ve bir ortak olarak ne kadar güvenilir olduğunu kanıtladı. Bu proje ekonomimizin büyümesine ve enerji güvenliğinin sağlanmasına büyük katkı sağlayacak; sadece bizler için değil bütün Avrupa için.”

Putin, Türkiye ile Rusya’nın çok farklı alanlarda işbirliğinin sürdüğünü de söyleyerek, “Aramızdaki ticari ilişkilerde istikrarlı bir artış var, bunu geçen yıl ve bu yıl gördük. Bugün sizi burada görmekten çok memnunum. Bu toplantıyı verimli işbirliğimizin bir göstergesi olarak kabul ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile ikili görüşmeler gerçekleştireceği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aynı zamanda Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile de görüşmesi bekleniyor.

Sitene Ekle