BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk milli istihbarat gemisi TGC Ufuk'un töreninde konuştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Denizcilik Tersanesi'nde, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk'un Hizmete Giriş Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk Milli İstihbarat Gemisi TGC Ufuk'un hizmete alınış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

- Türkiye gizli açık bütün ambargolara rağmen terörle mücadeleden sınır ötesine kadar tüm hamleleri savunma sanayideki ilerlemelere borçludur.


- Savunma sanayimizin kritik projeleri konusundaki önemli gelişmeleri ardı ardına yaşayarak 2022 yılına güzel bir giriş yaptığımıza inanıyorum.

- Ankara Uzay Havacılık'ta yapılan tesislerimizi de hizmete açmıştık. 2 gün önce de yerli milli projelerle ilgili Savunma Sanayi İcra Kurulu Toplantımızı yapmıştık. 

- Türkiye, gerçekleştirdiği savunma sanayi alımları sayesinde bölgesinde oyun kuran ve oynanan kirli oyunları bozan bir ülke konumuna ulaştı.

-Deniz altı platformlarından uçak gemilerine kadar çeşitli muharip deniz platformlarını ileri teknolojiye sahip yerli milli silah ve sensör sistemleriyle birlikte geliştirip ihraç edeceğiz. Ayrıca yerli ve milli imkanlarla üreteceğimiz uçak gemimizin sağlayacağı deniz hava gücümüzle bu alanda dünyanın en üst ligine de çıkmış olacağız. Hedefimiz savunma sanayiinde tam bağımsız bir Türkiye'dir.


-Bir yandan da gözümüz uzayda. Gerek fırlatma sistemleri gerekse de uydu sistemleri geliştirme çalışmalarımız sürüyor.

-Ülkemiz, halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Üç savaş gemimizi aynı anda inşa ederek bir ilke imza atıyoruz.

-Hava savunma muhribimiz TF-2000'in ihalesine yakında çıkıyoruz.

Sitene Ekle