BIST 8.886
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,28

Çocuk gelinlerin ibretlik hikayeleri

Çocuk gelinlerin ibretlik hikayeleri

Uçan süpürge kadın iletişim ve araştırma derneği’nin 54 ildeki ‘çocuk gelinler’ araştırması, birbirinden trajik öyküleri ortaya çıkardı.işte, 14 yaşındayken 70 yaşında adamla evlendirilen, oyun oynayacağı yaşta kocasından şiddet gören ‘çocuk gelinler’in ibretlik...

Çocuk gelinlerin ibretlik hikayeleri

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin 54 ildeki ‘Çocuk Gelinler’ araştırması, birbirinden trajik öyküleri ortaya çıkardı.

İşte, 14 yaşındayken 70 yaşında adamla evlendirilen, oyun oynayacağı yaşta kocasından şiddet gören ‘Çocuk Gelinler’in ibretlik acıları...

Çocuk gelinlerin ibretlik hikayeleri

AĞRI

“6’ncı sınıftayken bir arkadaşımız vardı, derslerinde gayet de başarılıydı. Birkaç hafta okula gelmedi. Yanına gittiğimizde parmağındaki yüzüğü gösterdi. Çok üzüldük. Kendisi de istemiyordu ama ailesi 10 bin TL karşılığı kızlarını 70 yaşındaki bir adama satmıştı. 14 yaşındaydı. Birkaç sene sonra ailesini gördüm, “Kızımız ilk doğumunda çok kan kaybetti şu an ölüm döşeğinde” dediler. Ailesi o kadar pişmandı ki, anlatamam. O durumdan kurtuldu. Geçen sene de babası sürekli aramasına rağmen kız bir türlü telefonu açmıyordu. Merak edip yanına gittiğinde kızını dövülmüş bir şekilde sokağın ortasında buldu. Adamın kızı burada, tekrar evlendirmek istiyor.”

Çocuk gelinlerin ibretlik hikayeleri

AFYONKARAHİSAR

“Bizimkiler sürekli ‘Mürüvvetini görelim, elimiz ayağımız tutarken düğün dernek yapalım, torun sevmek istiyoruz’ diyorlar. Herkes torununu kucağına almak ister; ama kimse bana sormuyor, ben istiyor muyum diye? Daha çocuğum benden gelin olur mu, anne olur mu? (Lise öğrencisi bir kız)”

Çocuk gelinlerin ibretlik hikayeleri

KIRIKKALE

“14 yaşındayken babam beni kardeşinin çocuğuyla nişanladı. Ameliyata giriyordu, ‘Ölür kalırsam kız size emanet’ demiş. Onlar da geldiler istediler. Ama ben okumak istiyordum. Üniversite sınavlarına girdim, kazandığımı evlendiğim gün öğrendim. 17 yaşındaydım. Evlendikten sonra eşimin ailesi başımı kapatmaya çalıştı. Alışık değildim ama mecbur kaldım.”