BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Cinsellik reklamlarına yasak

Çin, televizyon ve radyolarda cinsellik reklamlarını yasakladı

Abone ol

Pekin yönetimi, sosyal kirlilik oluşturduğu gerekçesiyle televizyon ve radyolarda cinselliği çağrıştırıcı sütyen, iç çamaşır ve seks oyuncakları reklamlarını yasakladı.

Çinli yetkililer, bu kararı, yaklaşan Çin Komünist Partisi 17. Genel Kongresi öncesinde aldı. Karara göre, televizyon ve radyolarda kaba, imalı dil, davranış ve şekillerin kullanıldığı reklamlara da yasak geldi.

Devlet Radyo Film ve Televizyon İdaresi (SARFT), alınan yeni kararın cinsel gücü arttırıcı ilaç reklamlarını da kapsadığını belirtti. SARFT, geçen hafta resmi sitesinde illegal seks ilaçlarının ve diğer zararlı reklamların toplum için ciddi tehdit oluşturduğunu açıklamıştı.

''Bunlar müşterileri ciddi olarak yanlış yönlendirmekle kalmıyor aynı zamanda halkın sağlığına zarar veriyor ve sosyal çevrede kirlilik oluşturuyor'' denilen açıklamada, sosyal ahlakın da söz konusu reklamlardan zarar gördüğü vurgulandı. Açıklamada, söz konusu yayınların, ayrıca, kamu yayıncılarının kredisine doğrudan zarar verdiği, Komünist Partisi ve hükümetin imajını da olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.