BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.443,93

Cinsel bir kabus izlemeye hazır olun

Cinsel bir kabus izlemeye hazır olun

10'uncu yılında filmekimi'nde öne çıkan filmlerfilmekimi bu yıl 8-15 ekim tarihlerinde 10. yaşını kutluyor. 39 filmle izleyicilerin karşısına çıkacak olan festival kapsamında 10'uncu yıla özel olarak ilk kez istanbul'un yanı sıra izmir, bursa, konya, trabzon ve diyarbakır'da hafta sonları...

Cinsel bir kabus izlemeye hazır olun

10'UNCU YILINDA FİLMEKİMİ'NDE ÖNE ÇIKAN FİLMLER

Filmekimi bu yıl 8-15 Ekim tarihlerinde 10. yaşını kutluyor. 39 filmle izleyicilerin karşısına çıkacak olan festival kapsamında 10'uncu yıla özel olarak ilk kez İstanbul'un yanı sıra İzmir, Bursa, Konya, Trabzon ve Diyarbakır'da hafta sonları gösterimler yapılacak. Biletler, 1 Ekim Cumartesi'den itibaren satışta.

Cinsel bir kabus izlemeye hazır olun

SENİN İÇİN / RESTLESS

Yönetmen: Gus Van Sant
Oyuncular: Henry Hopper, Mia Wasikowska, Ryo Kase, Schuyler Fisk, Jane Adams

Amerikan bağımsız sinemasının usta isimlerinden Gus Van Sant'ın Milk'ten sonra çektiği son filmi Senin İçin ölümcül bir hastalığa yakalanan genç bir kız ile kendi kendinden kaçan genç bir adamın aşk öyküsünü konu ediyor. Bir cenazede karşılaşan Annabel ve Enoch, birbirlerinin yaşamlarında ortak noktalar bulurlar ve ilişkileri böyle ilerler. Alice Harikalar Diyarında ve The Kids Are All Right / İki Kadın Bir Erkek gibi yapımlardan seyircilerin yakından tanıdığı Mia Wasikowska ile usta oyuncu Dennis Hopper'ın oğlu Henry Hopper'ın başrolleri paylaştığı film dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde yaptı.

Cinsel bir kabus izlemeye hazır olun

UYUYAN GÜZEL / SLEEPING BEAUTY

Yönetmen: Julia Leigh
Oyuncular: Emily Browning, Rachel Blake, Ewen Leslie, Peter Carroll

Julia Leigh'in kendi romanından uyarladığı ve Gözleri Tamamen Kapalı filminden çağrışımlar taşıyan bu ilk filmi cinsel bir kâbusu andırıyor. Filmin odağında, okul masraflarını karşılamak için tıbbi denek olmaktan arada bir fahişeli yapmaya kadar çeşitli işlere girip çıkan Lucy var. Adı marjinal çevrelerde duyulmaya başlayınca Lucy özel seks partilerine de davet edilmeye başlar. En özel numarası da uyutularak yaşlı erkeklerle baş başa kalmasıdır. Ama sonraları, uyurken vücuduna neler yapıldığını merak etmeye başlar. Cannes'da Altın Palmiye için yarışan Uyuyan Güzel, Jane Campion'ın sözleriyle "varoluşçu sinemanın çağdaş bir örneği –yürek yakan, korkutucu, şaşırtıcı ve güzel bir film".

Cinsel bir kabus izlemeye hazır olun

MELANKOLİA / MELANCHOLIA

Yönetmen: Lars von Trier
Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgard, Brady Corbet
Ödüller: 2011 Cannes En İyi Kadın Oyuncu (Kirsten Dunst)

Neredeyse çektiği her film olay yaratan Lars von Trier'in merakla beklenen bu son yapıtı yönetmenin kendi sözleriyle 'dünyanın sonu hakkında güzel bir film'. Melankolia, iki kız kardeşin hikâyelerini anlatıyor: Justine ve ablası Claire. Melankoliye dalan Justine depresyonda, kıyamet gününü aklından çıkaramayan hayatı bir drammış gibi yaşayan bir kadınken Claire, güya 'normal' olandır. Justine'in düğün günü geldiğinde bütün aile şatafatlı tören için malikânede bir araya gelir. Parti ilerlerken von Trier'in bildik aile arızaları ortaya çıkmaya başlar. Üstelik Melankolia adı verilen bir gezegen, güneşin arkasında görülmediği yerden çıkmış dünyaya doğru gelmektedir. Yaklaşan kıyameti herkes kendine göre karşılayacaktır.