BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55

Cinler nasıl musallat olur? Eğer bir kadına aşık olursa...

Cinler nasıl musallat olur? Eğer bir kadına aşık olursa...

Cinler, gözle göremediğimiz ama varlıklarını da inkar edemediğimiz, farklı bir alemde yaşayan, bizim göremediğimiz ama onların bizi gördüğü varlıklar. Peki hep duyduğumuz 'cinin musallat olması' durumu hangi olaylarda meydana gelir?

Cinler nasıl musallat olur? Eğer bir kadına aşık olursa...

Cinler, gözle göremediğimiz ama varlıklarını da inkar edemediğimiz, farklı bir alemde yaşayan, bizim göremediğimiz ama onların bizi gördüğü varlıklar. Peki hep duyduğumuz 'cinin musallat olması' durumu hangi olaylarda meydana gelir? Cinler, insanları korkutmayı, vesvese ve şüpheye düşürmeyi, aciz ve çaresiz bırakmayı severler, kendilerine yalvarılmasından hoşlanırlar. Halef, selef meselesi bu konuda tesirli bir sebeptir. Yani, insan yaratılmadan evvel yeryüzünde cinlerin hakimiyeti vardı. Mantık, muhakeme, iz'andan uzak cin toplulukları yeryüzünü fesat ve savaşa boğdular. Sonra üzerlerine halife olarak insan geldi. Kafir cinler insanlara rahatsızlık verirken bu zarar insanın bünyesine, yapısına göre değişir. Yoksa cinler, her insana gidip zarar veremez.

Cinler nasıl musallat olur? Eğer bir kadına aşık olursa...

Cin, insana tasallut edince, onu korku, ürperti hisleriyle sefahat ve kötü alışkanlıklara sevk eder. Yani, sıkıntı ve korku, endişe ve ürperti ile insan ibadeti terk eder; içkiye, kötü alışkanlıklara, intihar etme duygusuna müptela olur. Böyle bir cin tasallutuna maruz kalan kişiler, eğer iyi niyetli, ihlaslı ve metafizik aleme kabiliyeti olan kişilere rast gelirse, Allah'ın (c.c.) izniyle şifa bulabilir. Sadece dindar olmak yeterli değildir; bazı medyumluk kabiliyetlerinin de olması gerekir. Bu olayların hepsi ilmidir. Ayrıca tılsımat-ı Kur'aniye, ehil kimseler vasıtasıyla cinlerin tasallutuna uğramış insanlara yardımcı olabilir.

Cinler nasıl musallat olur? Eğer bir kadına aşık olursa...

Cinin zararsız hâle getirilmesi mümkün müdür? Evet, mümkündür. Zira cinin başka yere kaçmaması, medyumluk kabiliyeti olan kişinin gözlerinin hüneriyle sağlanır. Ancak buradaki maddi gözümüz değildir. Çünkü biz cinleri, beş duyu organımızdan biri olan göz ile göremeyiz. Manyetik akım, el, göz ve nefesten farklı farklı frekansta çıkar. Gözden çıkan bir şua, cini olduğu yerde sabitler, kımıldayamaz hâle getirir; cini bulunduğu yere âdeta mıhlar. Belki cin çeşitli kılıklara girebilir, korku ve ürperti veren görüntü gösterebilir, ama insanın bu konudaki üstünlüğü tartışılmaz. İnsanlar arasında meşhur "göz hapsi" deyimi tam bu hadise için geçerlidir

Cinler nasıl musallat olur? Eğer bir kadına aşık olursa...

Cinler insanlara neden musallat olur? Aşırı öfke, aşırı korku, nefsin aşırı isteklerine düşkünlüğü ve aşırı gaflet cinleri insanlara çeker. Erkek Cin'in insanlardan bir kadına, kadın Cin'in de, insanlardan bir erkeğe aşık olması. İnsanın, kaynar su dökmek, yüksek bir yerden üzerine düşmek gibi nedenlerle Cine haksızlık etmesi, kötülük etmesi ve Cinin sebepsiz yere insanı çarparak ona zulmetmesi.