BIST 10.657
DOLAR 32,10
EURO 34,90
ALTIN 2.428,15

Çılgın Proje aslında kimin?

Çılgın Proje aslında kimin?

Başbakan'ın açıkladığı çılgın proje'nin, ilk günde 5 sahibi çıktı

Çılgın Proje aslında kimin?

Başbakan'ın açıkladığı Çılgın Proje'nin, ilk günde 5 sahibi çıktı

Çılgın Proje aslında kimin?

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul için açıkladığı "Çılgın proje" ye siyasetçilerden, öğretim üyelerine, sanatçılardan, iş admlarına kadar birçok kişi sahip çıktı.

Çılgın Proje aslında kimin?

TÜBİTAK'IN DERGİSİNDE YAYINLANDI

Projenin, ilk olarak 1990 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müşavirliği yapan Yüksel Önem tarafındar ortaya atıldığı ileri sürüldü. 2009 yılında vefat eden ve Jeoloji Yüksek Mühendisi olan Önem, 1990 yılında TÜBİTAK'ın çıkardığı Bilim ve Teknik Dergisi'nde yayınlanan "İstanbul Kanalını Düşünüyorum" başlıklı makalesinde projeyi tüm detaylarıyla anlatıyor.

Çılgın Proje aslında kimin?

PROJE ECEVİT'İN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı ise dün yüzenlediği basın toplantısında İstanbul'a kanal projesinin, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'e ait olduğunu iddia etti. Halıcı Projenin 1994 yerel seçileri öncesinde Bülent Ecevit tarafından dile getirildiği ve Ecevit'in projenin ayrıntılarını da kendi daktilosunda yazdığını söyledi. Başbakan ve hükümet yetkililerinin Ecevit'in isminden bahsetmemelerini büyük bir talihsizlik olduğunu belirten Halıcı, Ecevit tarafından 17 Ocak 1994'te yazılmış "İstanbul Kanalı Önerisi" projesinden alıntılar yaparak konuyla ilgili haberi basın mensurlarına dağıttı.