BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.416,03

Cildi kırıştıran kötü alışkanlıklar

Cildi kırıştıran kötü alışkanlıklar

Cildiniz 25 yaşından sonra yaşlanmaya başlar daha esnek ve nem dengesine sahip cilt ise daha geç kırışır..

Cildi kırıştıran kötü alışkanlıklar

Makyaj yüzde uzun süre kalmamalı.Gün içinde üst üste ve aşırı derecede makyaj yapılmamalıdır.Özellikle yatmadan önce yüz mutlaka temizlenmelidir.Çünkü yüzünüzde makyajla uyuduğunuz zaman, cildinizdeki gözenekler tıkanır ve cildinizde oluşan sebum (cildinizin kirleri atmakta kullandığı madde) tıkalı gözeneklerden çıkamaz, bu da cildinizde sivilcelerin oluşmasına sebep olur ayrıca cildinizi çabuk yaşlandırır ve gözlerde iritasyona sebep olabilir.

Cildi kırıştıran kötü alışkanlıklar

Tekrarlayan yüz hareketlerinden kaçının. Çünkü bu tür hareketler yüz kaslarının çok çalışmasına yol açar.Çok sık gülümseyen, kaşını çatan, şaşıran kimselerde kırışıklıklar daha erken oluşmaktadır. Bunu önlemek için kişinin daha ifadesiz olmak gerekmektedir.Bu mimikler gençken ve cildimiz elastik iken yapıldığında kırışıklık oluşup eski haline gelmektedir, fakat yaşlandığımızda daha az fleksible cildimiz oluştuğu için maalesef oluşan kırışıklık eski haline dönmez ve kalıcı kırışıklık oluşmuştur

Cildi kırıştıran kötü alışkanlıklar

Pek çok kişi dikkat etmez ama yüz üstü uyumak yüz kırışmasını sebeplerin sebeplerinden biridir.Bu pozisyon yüzde ve özellikle dekolte bölgesinde belirgin kırışıklıklara yol açar. Her ne kadar gece bu pozisyonu korumak zor olsa da, en azından yüzüstü uykuya dalmamaya özen gösterin. Yüzüstü yatma alışkanlığı olmayan kişilerin daha az kırışıklığı olduğu görülmektedir.Bu nedenle sırt üstü uyumaya alışmanızda fayda var.

Cildi kırıştıran kötü alışkanlıklar

Şeker cildin düşmanları arasında olan bir besindir.Cildin daha parlak ve sağlıklı bir yapıda olması için kandaki şeker miktarının sürekli kontrol altında tutulmasına özen gösterilmelidir. Şeker bağışıklık sistemini zayıflatırken bakterilere karşı savaşan antikorların üretimini baskılayabilir. Zayıflayan bağışıklık sistemi ciltte lekeler, sivilce ve aknelere yol açabilir.Yine şekerli içeceklerde cildin kurumasına neden olabilir.