BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95

CHP'li Tanrıkulu'dan Meclis'de protesto

 CHP'li Tanrıkulu'dan Meclis'de protesto

TBMM Genel Kurulunda CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü.

 CHP'li Tanrıkulu'dan Meclis'de protesto

TBMM Genel Kurulunda CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. Tanrıkulu, konuşma yapmak üzere, şimdiye kadar verdiği kanun tekliflerden hazırladığı ruloyu oturduğu yerden kürsüye kadar açarak geldi.

 CHP'li Tanrıkulu'dan Meclis'de protesto

TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyonun; HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın "devamsızlık nedeniyle" milletvekilliklerinin düşürülmesi yönündeki raporları gündemin ön sıralarına alındı.

 CHP'li Tanrıkulu'dan Meclis'de protesto

AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için grup önerisini, Genel Kurul gündemine getirdi. Kabul edilen öneriye göre, TBMM Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyonun; HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın "devamsızlık nedeniyle" milletvekilliklerinin düşürülmesi yönündeki raporları gündemin birinci ve ikinci sırasına alındı. Genel Kurulda ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi de görüşüldü. Tanrıkulu, konuşma yapmak üzere, şimdiye kadar verdiği kanun tekliflerinden hazırladığı ruloyu oturduğu yerden kürsüye kadar açarak geldi. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bu yapılan hiç yakışmıyor. Burası müsamere salonu değil. Burası ciddiyetin muhafaza edileceği bir yer." dedi. Aydın, daha sonra birleşime ara verdi. Sezgin Tanrıkulu, verilen arada söz konusu ruloyu kürsünün etrafına sardı.

 CHP'li Tanrıkulu'dan Meclis'de protesto

Aranın ardından konuşan Tanrıkulu, verdiği kanun tekliflerine ilişkin konuşmalar yaptığını anımsatarak, TBMM İçtüzüğü'nün kendilerine tanıdığı hakla, toplumun değişik kesimlerinin sorunlarını salı günü gündeme getirdiğini söyledi.