CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 Haziran'da Parti Meclisi'ni toplayacaklarını duyurdu. Açıklamada, kurultay sürecinin başlatılacağı kaydedildi.
Abone olCHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanı Özgür Özel arasındaki grup toplantısı krizi devam ederken, kurultay için kritik bir açıklama geldi.
Mahkemenin kararının ardından Genel Başkanlık görevine geri dönen Kılıçdaroğlu, MYK listesini duyurmuş ve parti içerisinde 'arınma' çağrısı yapmıştı.
Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğuna oturmasının ardından Kurultay çağrısına başlayan Özgür Özel ise, grup toplantısında iki başlılığa gitmiş ve kürsüde konuşacağını duyurmuştu. Parti içindeki 'iki başlı genel başkan' tartışmaları devam ederken Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir hamle geldi.
Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile, kurultay sürecini başlatacaklarını duyurdu. Kılıçdaroğlu 11 Haziran'da yapacakları PM toplantısında kurultay sürecini başlatacaklarını ve tüm parti örgütlerini yarınki grup toplantısına beklediklerini kaydetti.
Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şu şekilde;
Biz, farklı fikirlerimizle zenginleşerek büyüyen ve aynı amaç etrafında kenetlenen dev bir aileyiz.
Birbirimize rakip değiliz; bizler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin omuz omuza yürüyen evlatlarıyız.
Hedefimiz net: Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında adaleti, demokrasiyi tesis etmek ve milletimizin çağdaş uygarlık hedefini gerçekleştirmektir.
11 Haziran Perşembe günü yapacağımız ilk Parti Meclisi toplantısıyla kurultay sürecimizi başlatıyoruz. Tüm örgütümüzü yarınki grup toplantımızda tek yürek olmaya, sağduyu ve yoldaşlık bağıyla kenetlenmeye davet ediyorum.
Biz, farklı fikirlerimizle zenginleşerek büyüyen ve aynı amaç etrafında kenetlenen dev bir aileyiz.
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) June 8, 2026
Birbirimize rakip değiliz; bizler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin omuz omuza yürüyen evlatlarıyız.
Hedefimiz net: Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında adaleti, demokrasiyi tesis etmek…