BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.439,53
POLİTİKA

Çavuşoğlu'ndan ABD'nin Suriye kararıyla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, 'Çekilmeyi ABD ile birlikte koordine etmeliyiz' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD’nin Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşılıyoruz dedi. Çavuşoğlu, "Çekilmeyi ABD ile birlikte koordine etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Türkiye ile Malta arasında siyasi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi: Akdeniz’de karşılıklı saygı ve refah modeli yaratılması" toplantısına katıldı. Çavuşoğlu, mevkidaşı Carmelo Abela ile ortak basın toplantısı düzenledi. İşte Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI "ABD'nin kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Siyasi çözüm için önemli bir adım. Bu noktadan sonra siyasi sürece odaklanmalıyız. Çok uzun zamandır DEAŞ'la mücadele ediyoruz. DEAŞ'ın yenilgiye uğratıldığını düşünüyoruz. ABD'nin geri çekilmesi konusunda koordinasyon gerekiyor. Türkiye ve ABD çekilmeyi koordine etmeli. Çekilmede bir boşluk olmamalı. Münbiç haritamız da mevcut. YPG/PKK'nın da aralarında olduğu terör örgütlerine yer verilmemeli."

Sitene Ekle