BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.479,49
GÜNCEL

Canlı yayında olay yaratan cinsel reşitlik sözleri!

Yazar Vahdettin İnce ile CHP Bursa Milletvekili Nurhayat A. Kayışoğlu ve Prof. Bahadır Erdem arasında reşitlik tartışması yaşandı.

CNN Türk'te yayınlanan Şirin Payzın ile Ne Oluyor programına katılan yazar Vahdettin İnce ile programın diğer konukları CHP Bursa Milletvekili Nurhayat A. Kayışoğlu ve Prof. Bahadır Erdem arasında tartışma yaşandı.


Vahdettin İnce'nin "Başka kültürlerde oluşmuş algılar evrensel hukuk olarak dayatılıyor. Öyle bir şey yoktur, 18 yaş falan, kanunen böyle bir sınırlandırma getirilmiş olabilir ama bu doğru değil. Neden 18 yaşına kadar beklesin ki?" sözleri stüdyoda tansiyonun bir anda yükselmesine neden oldu.


İnce, "Bizim kültürümüzde reşit olmak ile Avrupa'da reşit olmak aynı değildir. Bizde reşit olmak kız çocuğu için muayyen halleridir, erkek çocuğu için ihtilam durumudur. Toplum değerlerini göz önünde bulunduracaksan yasayı buna göre kurarsın" diyerek sözlerini sürdürdü. Sözler stüdyoda büyük tepki çekti.


Vahdettin İnce daha sonra sözlerini savunurken 18 yaşından küçük bir kızın evlendirilmesinin, tecavüzcüsüyle evlendirilmesi, gibi nitelendirilmesinin yanlış olduğunu ve bunun nedeninin yasaların Avrupa yasalarından tercüme edilerek yazıldığını söyledi. Bu sözlerin üzerine stüdyoda bir kez daha sinirler gerildi.


Yazar İnce, dini nikahla evlendirilen 13 yaşındaki bir çocuğun da evliliğinin kabul edilebilir olduğunu savundu.

Sitene Ekle