BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

Canan Karatay: Bana şarlatan diyenlere cevap veriyorum

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kariyer Eğitim Günlerinin 25.si, Prof. Dr. Canan Karatayın katılımıyla gerçekleşti. Karatay kendisine 'şarlatan' diyenlere cevap verdi.

İSTANBUL Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Karatay, kendisini eleştirenlere cevap verdi.

Üç kitabının Harvard Üniversitesi Kütüphanesine girdiğini açıklayan Karatay, 2011de ilk kitabım çıktı. Çeşitli yerlerde bana bana hâlâ şarlatan ve bilimsel konuşmuyor diyorlar. İşte size bilimsel olduğunun ispatı Bu kütüphanede 20 milyon kitap var. Buraya üç kitabım da Türkçe olarak girdi" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Canan Karatay da gençlere hafızalarını güçlendirecek, öğrenmelerini kolaylaştıracak ve vücutlarını dinçleştirecek gıdalarla beslenmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.'' sözünü hatırlatan Karatay, şunları kaydetti:

''Virjin zeytinyağı en sağlıklı yağdır. Yağların sağlıklısını kullanırsak hasta olmuyoruz. Günde 40 adet zeytin yiyin. Zeytin yaprağındaki elenolic acid tuzu en güçlü doğal antibiyotiktir. Zeytin yaprağının özü virüsleri, bakterileri öldürür, bağışıklık sistemini güçlendirir. En doğal antibiyotiktir. Ömrü uzatır. Her gün bir kahve fincanı zeytinyağı için. Zeytinyağı yetişkinin ana sütüdür. Turp yerseniz turp gibi olursunuz. Fıstık yerseniz fıstık gibi olursunuz. Ceviz beyni açar, hafızayı güçlendirir, öğrenmeyi kolaylaştırır, vücudu dinçleştirir. Her gün 20 dakika yürüyüş yapın. Şeker en tatlı zehirdir. Düşünceleri ve beyni uyuşturur. Kanser yapar. Ekmek de şekerdir. Ekmek en tatlı zehirdir ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapar. Şekerli ve şekersiz gazlı içeceklerin hepsi zehirdir. Bir kutu gazlı içecek şeker hastalığını 4 kat artırır. Enerji içecekleri gençler için tehlikelidir. Bir kutusunda 22 adet küp şeker vardır. Bu tür içeceklerden uzak durun.''

Sitene Ekle