Çanakkale'deki orman yangınına ilişkin 4 kişi gözaltına alındı
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çıkan orman yangına havadan ve karadan müdahale edilirken Saçaklı, Ahmetçeli ve Doğanca köyleri de tedbiren boşaltıldığı bildirildi. Yangınlara müdahale sürerken soruşturma kapsamında 4 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de devam eden orman yangınına ilişkin son durumu paylaştı. 24 kişinin dumandan etkilendiğini söyleyen Bakan Yumaklı, durumlarının iyi olduğunu belirtti.
YUMAKLI: ÇANAKKALE'DE 131 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Önümüzdeki 1 haftanın çok önemli olduğunu kaydeden Yumaklı şunları söyledi: "Devlet Hastanesi'nde 72 vatandaşımız, Engelli Bakım Merkezi'nde 57 vatandaşımız, ayrıca radyo-televizyon vericisi orada da 2 görevli kardeşimiz tahliye edildi. Toplam 131 kişi güvenlik alanı alındı. Bir itfaiye aracı sizler de takip ettiğiniz Alevlerin arasında kaldı. Ancak çok şükür burada herhangi bir yaralanma ya da farklı bir etkilenme söz konusu değil.
Şimdi bütün gece de yine her zaman olduğu gibi arkadaşlarımız merkezdeki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını söyleyebilirim. Hala tabii tedbiren arkadaşlarımız soğutmaya devam edecekler ama maalesef Bayramiç ilçesinde o yer yer ormanların olduğu alanlarda ve zirai alanlarda alevlenmeler devam ediyor, arkadaşlarımız oraya müdahale edecekler.
"ÖNÜMÜZDEKİ 1 HAFTA ÇOK RİSKLİ"
Bu iki yangından 24 vatandaşımız dumandan etkilendiği için sağlık kuruluşlarına başvurdu. Herhangi bir şekilde onların hayatı tehlikesi söz konusu değil. Önümüzdeki 1 hafta orman yangınları açısından çok riskli. 25 Ekim'e kadar teyakkuz halindeyiz."
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
MÜDAHALE SÜRÜYOR
Bayramiç'e bağlı Yiğitler köyü kırsalında çıkan yangın ormanlık alana sıçradı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale başlatıldı.
4 GÖZALTI
Yangına neden olduğu değerlendirilen 4 kişinin ise gözaltına alandığı bildirildi.
SAÇAKLI KÖYÜ, AHMETÇELİ KÖYÜ VE DOĞANCA KÖYÜ BOŞALTILDI
Valiliğin X hesabından yapılan paylaşımda, "Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Yiğitler köyü kırsalında başlayan yangın nedeniyle Saçaklı köyü, Ahmetçeli köyü ve Doğanca köyü tedbiren tahliye edilmiştir. Yangına havadan ve karadan müdahaleye devam edilmektedir." ifadesi kullanıldı.
BİR İTFAİYE ARACI YANDI
Çanakkale’de öğle saatlerinden itibaren süren yangında bir itfaiye ekibi alevlerin arasında kaldı. Alevlerin itfaiye aracının üzerine gelmesiyle ekipler canını zor kurtardı. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.
ÇANAKKALE'DE ORMAN YANGININ SEYRİ
Çanakkale'nin merkez ve Bigadiç ilçesinde orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. Şiddetli rüzgarın da etkili olduğu bölgede Çanakkale Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı. Öte yandan Bayramiç ilçesinde de saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Bayramiç Yiğitler köyü kırsalında başlayan yangın nedeniyle, Saçaklı Köyü, Ahmetçeli Köyü ve Doğanca Köyü tahliye edildi. Çanakkale Havalimanı da yangın nedeniyle uçuşlara kapatıldı. Yangınla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.