BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97

Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalar

Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalar

TÜRKİYE'de fetö operasyonları sürüyor. Bylock kullananlara yönelik yeni dalga başladı. Ankara ve Giresun'dan flaş gözaltılar var Merkez Bankası'nda kimler alındı?

Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalar

Ankara Emniyet Mali Suçlarla Mücaedele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ'nün Merkez Bankası ve Kamu İhale Kurumu'na sızması ile ilgili operasyon başlattı. Merkez Bankası ve KİKe Bylock operasyonu Operasyon kapsamında örgütün, kriptolu haberleşe ağı olan ByLock'u kullandıkları belirlenen Merkez Bankası'nda 36, KİK'de ise 10 kişiye yönelik gözaltı işlemi yapıldı. Toplam 46 kişinin gözaltına alındı. Emniyet'te işlemleri devam eden şüphelilerin bazılarını halen görevde oldukları bazıları ise FETÖ soruşturmaları kapsamında ihraç edildikleri öğrenildi.

Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalar

DENİZLİ : ABLALAR GÖZALTINDA Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin faaliyetlerinde aktif görev alan ve örgüt hiyerarşisinde "abla" olarak yer alan kadın yapılanmasına ilişkin çalışma yapıldı. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları ve OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan derneklere üyelikleri tespit edilen 25 kişinin yakalanması için karar çıkarıldı. Denizli'nin yanı sıra Kırklareli, Adıyaman, Manisa, Antalya, Ankara, İzmir ve Kütahya'da zanlıların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 kadın gözaltına alınırken, zanlıların ikametlerindeki aramalarda F serisi 1 dolar ile birçok dijital materyallere el konuldu. Zanlılar işlemleri için emniyete götürülürken haklarında yakalama kararı bulanlara yönelik çalışmalara devam edildiği bildirildi.

Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalar

ESKİŞEHİR : FETÖ ABLALARI VE DOKTORLAR İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında "örgüt ablaları" ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcıları da bulunan 11'i doktor 28 sağlık çalışanını gözaltına alındı. Meslekten ihraç edildikleri öğrenilen zanlıların emniyetteki sorgularının sürdüğü öğrenildi.

Bylock listesi Merkez Bankası, polis, öğretmen ve ablalar

GİRESUN : ÖĞRETMEN VE POLİSLER GÖZALTINDA Giresun Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "ByLock" kullandıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında meslekten ihraç edilen 4. sınıf emniyet müdürü ve 4 öğretmen ile 2 öğrenci ve bir erin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Öte yandan, 1 Şubat'ta Giresun merkezli 6 ilde "ByLock" kullandıkları belirlenen askerlere yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla salıverildi. Operasyonda 8 kişi gözaltına alınmış, 6 kişi tutuklanmıştı.