BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.397,54
GÜNCEL

Buz tutan araç camı nasıl temizlenir?

Buz tutan araç camı nasıl temizlenir sorusuna pratik bir cevap geldi. Buz tutan araç camı için sirke ile su karışımını kullanınca alacağınız sonuca çok şaşıracaksınız.

Kış koşullarının yaşamı oldukça zorladığı şu günlerde, kar etkisini azaltırken buz tutan araçların nasıl temizleneceği ile ilgili sorular kafaları kurcalamaya başladı. Atv'nin özel haberinde bu soruya yanıt arandı. Bakın izleyenleri nasıl pratik çözümler sunuldu:

Egzosa dikkat!

Araçları temizlemeye başlamadan önce sürücülerin egzoslarını kontrol etmeleri öneriliyor. Çünkü buz tutan ya da tıkalı olan egzosların gazı araç içine dolacağı için 1-2 dakikada bilinç kaybı hatta ölümlere sebep olabilir.

Buz tutan camlar nasıl açılır?

Kar altında kalan araçları temizlemekse ciddi bir mesele. Çünkü dikkatli olunmadığı takdirde araca zarar verilebilir. Aracın üzerindeki karın temizlenmesinin ardından ortaya çıkan buz tabakalarını temizleme konusunda oldukça hassas davranılmalı. Araca zarar vereceğinden dolayı tavandaki buz tabakalarının tamamiyle temizlenmesi önerilmezken, camlardaki buzu açmak ise pratik yöntemlerle olabildiğince kolaylaştırılıyor. 1 ölçü sirke ve 2 ölçü suyun karıştırılması ile cama dökülen karışım kolayca buzun çözülmesini sağlıyor. Bir bez yardımı ile ovalandığında bir süre sonra camın tertemiz olduğu gözleniyor.

Kolonya ile temizleyecekseniz...

Camı temizlerken kolonya formülü uygulanmak istendiğinde ise kolonyanın direk cama temaz etmemesi gerekiyor. Bir beze sıkılan kolonya ardından camla buluşuyor. Kolonya, doğrudan cama uygulandığında ise içindeki alkol, hem sileceklere hem de cama zarar veriyor.

Farları temizlerken diş macunu kullanın

Far temizliğinde ise diş macununa başvuruluyor. Diş fırçası üzerine sıkılan diş macunu ile farlar ovalanıyor. Böylelikle farlar kir tutmazken, ışıklar da daha parlak şekilde yolu aydınlatıyor.

Camların buharlaşmasını önlemek için...

Soğuk havalarda camlardaki buharlaşmayı engellemek içinse traş köpüğü kullanılıyor. Aracın içinden cama yedirilen traş köpüğü camların buharlaşmasını engelliyor.

Sitene Ekle
Etiketler